1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan teknillisen yliopiston päärakennus remonttiin

LUT:n päärakennuksen peruskorjaus kestää runsaat kaksi vuotta ja sen jälkeen rakennukseen tulee tiloja mm. yrityksille ja mahdollisesti muillekin oppilaitoksille kuin Saimaan ammattikorkeakoululle.

remontti
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Yle

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla on käynnistynyt laaja remontti. Yliopiston päärakennuksessa tehdään seuraavien kahden vuoden ajan peruskorjausta, jonka vuoksi mm. päärakennuksen henkilöstöravintola on suljettu.

Remontti ei välttämättä näy talon ulkopuolelle, sillä ulkovuorta ei ole suunniteltu remontoitavaksi. Sisäpuoli sen sijaan on tarkoitus uudistaa kokonaan, kertoo Suomen Yliopistokiinteistöjen asiakkuusjohtaja Juha Uotila. Kaikkiaan remontoitavaa pinta-alaa on noin 18 000 neliötä.

Yliopisto on tehostanut tilojensa käyttöä ja remontin valmistumisen jälkeen tiloihin etsitäänkin uusia vuokralaisia. Tiloja aiotaan tarjota mm. yrityksille ja paikallisille oppilaitoksille.

- Kampukselle tarvitaan mm. asumista, päiväkoti, lukiotoimintaa ja aikuiskoulutusta. Kaikkia mahdollisuuksia tutkitaan, Juha Uotila kertoo.

Lue seuraavaksi