Jalkapallofanit tappelivat Helsingissä – poliisi taltutti voimalla

Pieni joukko jalkapallokannattajia otti yhteen keskiviikkona Helsingin Töölössä. Poliisi taltutti rettelöitsijät muun muassa käyttämällä pamppuja ja paprikasumutetta.

urheilu
Rähinä
Jalkapallofanit ottivat yhteen Helsingissä 26.5.2016.Tomi Hänninen / Yle

Jalkapallokannattajat ottivat yhteen Helsingin Töölössä ennen HJK:n ja HIFK:n välistä paikallisottelua. Helsingin poliisista kerrottiin, että tappeluun osallistui "jonkin verran" henkilöitä. Joitakin henkilöitä on myös otettu kiinni, poliisi kertoo Twitterissä.

Jalkapallofaneja
Tomi Hänninen / Yle

Alkutietojen perusteella poliisi arvioi, että joukko HIFK:n kannattajia hyökkäsi HJK:n kannattajien kimppuun. Poliisi sai tappelun nopeasti taltutettua voimakeinoin. Poliisi käytti taltuttamiseen muun muassa pamppuja ja paprikasumutetta.

Paikalla olleen Ylen toimittajan Inka Heneliuksen mukaan tilanne sai alkunsa, kun HJK:n kannattajat seisahtuivat poliisin pysäyttämän HIFK:n fanijoukon eteen. Seurauksena oli huutelua ja pattitilanne, kun kumpikaan ryhmä ei liikkunut.

Jalkapallofaneja
Tomi Hänninen / Yle

Poliisi oli eristänyt kulkueet toisistaan, mutta osa HIFK:n kannattajista livahti talojen sisäpihojen kautta HJK:n kannattajien kimppuun, poliisista kerrottiin Ylelle.

Kun tilanne oli lauennut, molempien joukkueiden kannattajat marssivat Töölön jalkapallostadionille.