1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Rikkaat teollisuusmaat vauhdittivat ilmastosopimusta. Google voitti kiistansa Oraclen kanssa. Yhdysvalloissa löydettiin superbakteeri. Kokosimme yön uutiset sinulle.

Ulkomaat
Eurooppaneuvoston puheenjohtaja Donald Tusk (vas.), Italian pääministeri Matteo Renzi, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Japanin pääministeri Shinzo Abe, Ranskan presidentti François Hollande, Britannian pääministeri David Cameron, Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.
G7-maiden johtajat Ise-Shimassa Japanissa.Asahi Shimbun / EPA

Rikkaiden teollisuusmaiden huippukokous päättyi yöllä Japanissa. Kokouksessa päätettiin vauhdittaa ilmastonmuutosta vastaan taistelevan Pariisin sopimuksen ratifiointia. Kasvihuonekaasuja leikkava sopimus pyritään saamaan voimaan jo tämän vuoden aikana.

*Yhdysvalloissa on todettu ensimmäinen *kaikille tunnetuille antibiooteille vastustuskykyinen bakteeritapaus. Bakteeri voi levitessään aiheuttaa vakavan terveysuhan jopa harmittomissakin tulehduksissa. Vastaavaa bakteeria on löydetty myös Kiinassa ja Intiassa.

Google**on voittanut oikeuskiistan Oraclea** vastaan. Oracle vaati yhdeksän miljardin dollarin korvauksia, koska Google oli käyttänyt Java-ohjelmointikieltä kännyköiden Android-käyttöjärjestelmässä. Googlen mukaan koodin osien tekijänoikeus uhkaisi ohjelmistojen kehittämistä.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivä Donald Trump on kertonut ensimmäistä kertaa energiapoliittisesta linjastaan. Trump sanoi, että presidenttinä hän vetäisi Yhdysvallat kansainvälisestä ilmastosopimuksesta.

Erikoinen vaaliväittely on suunnitteilla. Trump on vastannut myöntävästi demokraattien Bernie Sandersin ehdotukseen debatista. Harvinaisen väittelyn toteutuminen ei ole vielä varmaa.

Lue seuraavaksi