Pankkiautomaatti vedettiin seinästä irti Pielavedellä

Pielavedellä on yritetty varastaa pankkiautomaatti seinästä irti vetämällä. Tuhansien kilojen painoinen automaatti jäi varkailta parkkipaikalle. Poliisi on antanut automaatin vetämisessä käytetyn pakettiauton tuntomerkit julkisuuteen vihjeiden saamiseksi.

Kotimaa
Kartta.
Google

Pielavedellä on yritetty varastaa pankkiautomaatti vetämällä se irti seinästä. Automaatti päätyi keskelle parkkipaikkaa, jonne varkaat olivat sen hylänneet.

Kello kolmelta aamuyöllä iskeneet tekijät saivat aikaan pahaa jälkeä. Automaatti painaa tuhansia kiloja, eikä se lähde seinästä kovin kevyellä vetämisellä.

– Tuulikaapista lähti puolet mukaan, kuvailee Pielaveden Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Karhinen.

Toimitusjohtaja Karhinen ei halua kommentoida sitä, saivatko varkaat rahaa mukaansa. Hänen mukaansa yösäiliö näytti kuitenkin ehjältä.

Poliisin mukaan automaatti vedettiin seinästä pakettiautolla, joka oli anastettu aamuyöllä Pyhäsalmelta. Auto on punainen Volkswagen Transporter, jonka rekisteritunnus on OBY-948.

Poliisi etsii autoa ja pyytää havaintoja auton liikkeistä ja sen sijainnista. Tiedot voi ilmoittaa hätänumeroon 112. Muista havainnoista ja tapahtumaan liittyvistä tiedoista poliisi pyytää ilmoittamaan vihjepuhelimeen 029 541 5232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin mukaan tapahtumapaikalla havaittiin kaksi miestä, joiden epäillään olevan ulkomaalaistaustaisia heidän käyttämänsä kielen takia.

Osuuspankissa oleva automaatti on Pielaveden ainoa pankkiautomaatti. Pankin aukioloon varkausyritys ei vaikuta. Käteistä paikkakunnalta saa nostettua sekä pankista että kauppojen kassoilta.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä varkautena.

Juttua tarkennettu aamun aikana poliisilta saaduilla tiedoilla.