Perussuomalaiset erotti Tornionlaakson perussuomalaisten puheenjohtajan

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut ylitorniolaisen Lauri Sainmaan puolueesta. Sainmaa oli Tornionlaakson perussuomalaisten puheenjohtaja. Puoluehallitus erotti hänet 15. huhtikuuta. Sainmaa väittää eronneensa itse puolueesta.

Perussuomalaiset
Lapin Tangokarnevaalien puheenjohtaja Lauri Sainmaa
Lapin Tangokarnevaalien puheenjohtaja Lauri Sainmaa silmäilee Seinäjoen Tangomarkkinoilta saamaansa vaatimuskirjettä. Tangomarkkinat syyttää lappilaisia tuotemerkkilain loukkaamisesta, kun nämä ovat ryhtyneet kruunaamaan oman alueellisen tangokuninkaan ja kuningattaren.Jorma Korhonen / Yle

Asiasta kertoo perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen.

Torvisen mukaan puolueen sääntöjen vastainen toiminta ja oman yhteisön loukkaamiset ovat periaatteessa syy Sainmaan erottamiseen. Puoluehallitus kuuli Sainmaata ennen erottamista, Torvinen kertoo.

– Puolue on katsonut hänet sopimattomaksi olemaan perussuomalaiset puolueen jäsen, Torvinen toteaa.

Sainmaan erottamisen vahvistaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Poutsalo kertoo, että perusteena oli puoluetta vahingoittanut toiminta.

Sainmaa sanoo, että hän ei ole saanut virallista tietoa erottamisesta. Hän on omien sanojensa mukaan itse eronnut puolueesta.