Myös Auerin rikoskumppani saattaa hakea tuomion purkua

Anneli Auer hakee purkua hovioikeudessa saamaansa tuomioon seksuaalirikoksista. Myös hänen kanssaan samoista rikoksista tuomittu mies harkitsee asianajajansa mukaan tuomion purkuhakemuksen jättämistä.

Kotimaa
Anneli Auer matkalla Varsinais-Suomen käräjäoikeuden istuntoon 16.9.2011.
Anneli Auer matkalla Varsinais-Suomen käräjäoikeuden istuntoon 16.9.2011.Dmitri Volgin / Yle

Anneli Auerin kanssa yhdessä seksuaalirikoksista tuomittu mies harkitsee hakevansa tuomion purkua korkeimmalta oikeudelta. Miehen asianajaja, varatuomari Miikka Hakanen kertoo asiasta Ylelle.

Ilta-Sanomat kertoi perjantaina, että Ulvilan surmaan syyttömäksi todettu Auer on hakenut purkua myös seksuaalirikostuomiolleen.

– Otamme asian harkintaan ja käymme siitä keskustelua. Jos Auer todetaan syyttömäksi, myös päämieheni hakee tuomion purkua. Voimme jättää tuomion purkuhakemuksen myös aiemmin, Miikka Hakanen sanoo.

"Päämieheni on syytön"

Auer jätti purkuhakemuksen korkeimmalle oikeudelle torstaina. Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan puolustus on hankkinut merkittäviä uusia selvityksiä, jotka olisivat jo aikoinaan johtaneet todennäköisesti syytteistä luopumiseen.

Jos Auer todetaan syyttömäksi, myös päämieheni hakee tuomion purkua.

Varatuomari Miikka Hakanen

– Tämä ei ole yllätys. Oli odotettavissa, että Auer hakee tuomion purkua. Myös päämieheni katsoo olevansa syytön rikoksiin, joista hän sai tuomion, Hakanen sanoo.

Raskaat tuomiot

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin 7,5 vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeistä raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja törkeistä pahoinpitelyistä. Rikoskumppani sai samoista rikoksista kymmenen vuoden tuomion. Tekoaikaan Auer ja mies seurustelivat.

Auerin rikoskumppani on jo aiemmin hakenut tuomionsa purkua tuloksetta. Asianajaja Hakanen korostaa, että mikään ei estä uutta purkuhakemusta.