Tampere-talon lisärakennus valmistui – seuraavaksi urakoidaan Muumimuseo

Tampere -talon kokous- ja tapahtumatilat ovat lisääntyneet kolmella uuden lisärakennuksen myötä. 22 miljoonan euron investointiin sisältyvät myös syksyllä valmistuvat uudet ravintolat ja keväällä avutuva Muumimuseo.

Kotimaa
Ulkokuva Tampere -talosta
Jousia Lappi / Yle

Tampere-talon laajennus on valmistunut. Sorsapuiston ja Viinikankadun kulmaan nousseessa uudisosassa on kolme uutta kokous- ja tapahtumatilaa, joista suurin on 230-paikkainen auditorio ja monitoimitila Maestro. Kaikkiaan lisärakennuksen tiloissa on paikkoja yli 600 ihmisille.

Seuraavaksi Tampere-talossa käynnistyy Muumimuseon rakentaminen. Myös talon aula-, ravintola- ja kahvilatiloja uudistetaan tämän vuoden aikana.

Ensi vuonna valmistuva investointi on suuruudeltaan 22 miljoonaa euroa ja se on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurirakentamisen hanke.

Alueen vetovoimatekijäksi

Uudistuksilla Tampere-talo tähtää Suomen kiinnostavimmaksi tapahtumapaikaksi, sanoo toimitusjohtaja Paulina Ahokas, joka korostaa Muumimuseon merkitystä kokonaisuudessa.

– Sen pohjana on tietysti mittaamattoman arvokas kansallisaarre, Tampereen taidemuseon Muumilaakso-kokoelma. Se koostuu yli 2000 Tove Janssonin originaaliteoksesta, jotka nyt siirtyvät pysyväksi näyttelyksi ja pysyväksi museoksi - Muumimuseoksi - tänne Tampere-taloon.

Pauliina Ahokas ja Tampere -talon uusi, 230-paikkainen auditorio ja monitoimitila Maestro
Jousia Lappi / Yle

Ahokkaan mukaan miljoonainvestoinnin taustalla oli jo reilut kymmenen vuotta valmisteltu Tampere-talon toiminnallinen uudistushanke, jonka yhteydessä rakennetaan entistä toimivampaa kokous-, konferenssi-ja tapahtumatilaa.

– Uudistetaan meidän ravintolatoimintaamme ja tuodaan tänne myymälä ja erilaisia muita palveluita. Eli tästä tulee Tampere -talon, Tampere Filharmonian ja Muumimuseon kokonaisuus, joka muodostuu vetovoimatekijäksi koko Tampereen alueelle.

Kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-talo hakee tulevina vuosina merkittävää liikevaihdon ja kävijämäärän kasvua.