Yllättävä löytö keskeytti Skanskan rakennustyöt Bostonissa – Maan alta löytyi laivan hylky (Katso video)

1800-luvulta peräisin oleva puinen hylky oli hautautunut noin kahdeksan metrin syvyyteen. Haaksirikon syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Ulkomaat
Uutisvideot: Rakennustyömaalta löytyi vanha laivan hylky Bostonissa
Uutisvideot: Rakennustyömaalta löytyi vanha laivan hylky Bostonissa

Yhdysvalloissa Bostonin satama-alueella talonrakennustyömaalta on löytynyt vanha laivan hylky maahan hautautuneena.

1800-luvulta peräisin olevan puisen purjelaivan 15-metrinen hylky oli hautautunut noin kahdeksan metrin syvyyteen.

Kaupunginarkeologi Joe Bagley kertoo uutiskanava CBS:lle (siirryt toiseen palveluun), että hylky on ensimmäinen hänen tietämänsä, joka on löytynyt Bostonista täyttömaalta.

Löytö keskeytti Skanskan työt

Hylky löytyi rakennusyhtiö Skanskan työmaalta, jossa ollaan rakentamassa 37 000 neliön toimistorakennusta.

Skanska sanoo keskeyttäneensä heti rakennustyöt ja ottaneensa yhteyttä viranomaisiin. Useat arkeologit tutkivat nyt aluetta, CBS Boston kertoo.

– Maata kaivettaessa törmää kaikenlaiseen kiinnostaavaan, mutta en ole urani aikana nähnyt mitään vastaavaa, sanoo Skanskan edustaja Shawn Hurley.

Haaksirikon syytä ei tiedetä

Kaupunginarkeologi Bagley kertoo, että alus kuljetti ilmeisesti kalkkia rakentamisen tarpeisiin. Paikalla on kalkkia sisältäviä tynnyrien jäänteitä.

Tämä on Bagleyn mukaan ensimmäinen kerta, kun tästä osasta kaupunkia löytyy hylky. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä aiheutti laivan haaksirikon. Kyseinen alue oli tuolloin laskuveden aikaan rantaliejukkoa.

Bagley arvelee, että miehistö otti laivasta mukaansa arvoesineet ja sytytti aluksen osittain tuleen keventääkseen sen painoa, kun se upposi mutaan.