Paluu Lappia-taloon toi takaisin myös katsojat – Rovaniemen teatterin katsojamäärä kasvoi viidenneksen

Rovaniemen teatteri nosti huomattavasti katsojamääriään palattuaan Lappia-taloon. Teatteri keräsi syksyn ja kevään aikana reilut 27 000 katsojaa, mikä on parikymmentä prosenttia enemmän kuin edelliskaudella. Eniten katsojia oli Esikoinen-esityksellä, jonka näki yli 6 000 katsojaa.

kulttuuri
Rovaniemen teatteri Pikavoitto -näytelmä Helka Periaho Paula Miettinen
Rovaniemen teatteri

Rovaniemen teatterin katsojamäärä on ollut tällä tasolla viimeksi kahdeksan vuotta sitten.

– Olemme parantaneet tuloja ja katsojalukuja. Palattuamme Lappia-taloon saimme käyttöön enemmän katsojapaikkoja ja tilavuokraustoiminnan uudelleen käyntiin. Kiinnitämme myös entistä tarkemmin huomiota ohjelmistovalintoihin, hallintojohtaja Sari Alatalo sanoo.

Kauden 2015-2016 katsotuin näytelmä oli Jari Tervon kirjaan perustuva Esikoinen 6 000 katsojalla. Keväällä katsotuin näytelmä oli Kolme sisarta reilulla 3 000 katsojalla. Molemmat olivat suuren näyttämön esityksiä.

Kevään koko perheen esitys Iso kiltti jätti sai 2 888 katsojaa. Kiertue-esityksistä lapsille suunnattu Pilipaliprinsessa keräsi 2 934 katsojaa ja tragikomedia Pikavoitto sai 1 512 katsojaa.

Kauden katsojamääräksi kertyi 27 221. Katsojaluku on hyvässä kasvussa, sillä kaudella 2014-2015 luku oli 22 767. Päättyneellä kaudella teatteri järjesti 230 näytöstä. Omia tuotantoja oli yhdeksän ja vierailevia esityksiä seitsemän.