Koulunkäynti ei maistunut nuorena – perheenisä toteutti haaveensa ja valmistuu vihdoin

Teini-ikäinen Sami Stenvall ei jaksanut istua koulussa. Hän meni suoraan yläasteelta konepajalle töihin. Iän myötä koulutusnälkä alkoi kasvaa ja motivaatio opiskeluun heräsi.

konepajat
Sami Stenvall
Karri Laihonen / Yle

Vaatimaton koulumenestys alkoi harmittaa 15 vuotta konepajalla työskennellyttä Sami Stenvallia. Vielä yläasteella koulunkäynti ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.

– Olin silloin vielä epäkypsä. En ymmärtänyt, että koulua käydään itseä varten eikä ketään muuta. Myöhemmällä iällä olen sen hoksannut ja siitä on tullut motivaatiota.

Stenvallin paperit eivät riittäneet peruskoulun jälkeen opiskelupaikan saamiseen. Työpaikka kuitenkin löytyi nopeasti ja hän suoritti siellä koneistajan ammattitutkinnon. Haave itsensä kehittämisestä heräsi.

– Haaveilin kouluun lähtemisestä pitkään, mutta en uskaltanut ottaa sitä askelta. Jostain se rohkeus sitten löytyi, eikä ole kaduttanut yhtään.

Huippuarvosanoin uutta oppia kohti

Kolmekymppisenä kouluun palannut Sami Stenvall valmistuu tänä keväänä Satakunnan ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi.

Neljän lapsen isä suoritti tutkinnon pikavauhtia kahdessa vuodessa. Kouluarvosanat olivat tällä kertaa huippuluokkaa. Hän on hakenut jatko-opiskelupaikkaa ja tähtää nyt diplomi-insinööriksi.