1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. IKEA

Tavaratalo Kärkkäinen pitää Ikean naapuritonttia yhä kiinnostavana

Tavarataloketju Kärkkäinen harmittelee, ettei ole saanut tonttikyselyyn vastausta Lappeenrannan kaupungilta. Kaupunginjohtajan mukaan Mustolan molemmat tontit on sidottu Ikean päätökseen.

Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Tavarataloketju Kärkkäinen havittelee edelleen tonttia Lappeenrannan Mustolasta Ikealle varatun tontin vierestä. Kärkkäinen harmittelee, ettei ole saanut tonttikyselyynsä Lappeenrannan kaupungilta mitään vastausta vaikka ensimmäisestä yhteydenotosta on jo vuosia.

– Tilanne on semmoinen, että aikoinaan sitä kysyttiin mutta vastausta ei ole kuulunut. Odottelemme vastausta edelleen, sanoo tavarataloketju J.Kärkkäisen toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen. Hän hämmästelee Lappeenrannan kaupungin haluttomuutta ratkaista Ikean viereisen tontin rakentamista.

– Mitä ne seisottaa jotain muita tontteja, jos Ikea ei tee päätöstä. Miksi Ikea estää kaikkien muiden neuvottelujen etenemisen?

Toimitusjohtaja ja tavarataloketjun omistaja Juha Kärkkäinen arvelee, että venäläisten asiakasvirtojen hiipuminen vaikuttaa tavarataloketjun halukkuuteen investoida Lappeenrantaan.

– Suomessa on tuhottu venäläisen ostosmatkailun mahdollisuudet, Kärkkäinen harmittelee.

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan mukaan Kärkkäinen olisi tervetullut Mustolan tontille mutta kaupunki haluaa ensin ratkaista Ikean tontin kohtalon. Kahden tontin valmistelu rakentamiskuntoon olisi Jarvan mukaan liian kallista. Kaupunki on käyttänyt Ikealle varatun tontin kunnallistekniikkaan tähän mennessä noin 10 miljoonaa euroa.

Ikea on kertonut tekevänsä Mustolan tonttia koskevan päätöksen vuoden loppuun mennessä.