Brasilian poliisi etenee teinitytön joukkoraiskauksen tutkinnassa

Brasiliaa kuohuttanut joukkoraiskaus on saanut maan johdon ryhtymään toimiin naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi.

Ulkomaat
Kymmenittäin mielenosoittajia.
Antonio Lacerda / EPA

Brasilian poliisi kertoo edistyneensä maata kuohuttaneen teinitytön joukkoraiskauksen tutkinnassa. Poliisi on tunnistanut neljä kaikkiaan yli 30 miehestä, joiden epäillään olleen osallisina 16-vuotiaan tytön joukkoraiskaukseen.

Viranomaiset toivovat saavansa yleisöltä vihjeitä neljän miehen olinpaikasta ja apua muiden epäiltyjen tunnistamisessa. Yksi epäillyistä on tytön 19-vuotias poikaystävä, mutta poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa nuorukaisen mahdollisesta osallisuudesta rikokseen.

Poliisin mukaan tyttö oli mennyt viime lauantaina poikaystävänsä luokse Rio de Janeiron länsiosaan. Tyttö on epäillyt joutuneensa huumatuksi, sillä hän heräsi seuraavana päivänä muualta, miesten keskeltä. Uhri on kertonut joutuneensa 33 miehen raiskaamaksi, mutta määrää ei ole voitu vahvistaa.

Alkuviikosta tyttö huomasi, että sosiaalisessa mediassa levisi kuvia ja video raiskauksesta. 40 sekunnin pituinen video ehti levitä netissä laajasti ennen kuin se poistettiin.

Tapaus on järkyttänyt syvästi niin aktivistijärjestöjä kuin Brasillian johtoakin. Virkaatekevä presidentti Michel Temer on kutsunut maan jokaisesta osavaltiosta turvallisuusministerit koolle hätäkokoukseen.

– On absurdia, että tällä vuosisadalla joudumme elämään tämänkaltaisten barbaaristen rikosten kanssa, totesi Temer antamassaan lausunnossa.

Presidentti lupasi perustaa erityisen poliisiyksikön torjumaan naisia kohtaan tapahtuvia rikoksia.

Lähteet: AP