Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Useita ihmisiä on saanut vakavia vammoja ja yksi kuollut salamaniskuista Euroopassa. ESA kertoi Rosetta-luotaimen löytäneen komeetalta kemiallisia ainesosia, jotka mahdollistavat elämän.

Kuva: Euroopaan avaruusjärjestö

**Salamaniskut **ovat aiheuttaneet kuolemia ja vakavia loukkaantumisia eri puolilla Eurooppaa. Puolassa mies kuoli salamaniskuun, kun hän oli laskeutumassa vuoristosta. Saksassa 30 ihmistä joutui sairaalaan, kun salama iski jalkapallokentälle kesken lasten jalkapallo-ottelun. Ranskassa 11 ihmistä sai vammoja puistoon iskeneen salaman takia, suurin osa oli lapsia.

Yhdysvalloissa pikkupoika kiipesi ohiolaisessa eläintarhassa gorillan häkkiin. Neljävuotias poika onnistuttiin pelastamaan urosgorillan kynsistä, mutta eläin jouduttiin lopettamaan. Eläintarhan johtajan mukaan poika toipuu kokemuksestaan.

Euroopan avaruusjärjestö ESA kertoi, että Rosetta-luotain havaitsi ohilennon aikana samannimisellä komeetalla elämän ainesosia. Rosettan komeetalta löytyi aminohappo glysiiniä, jota esiintyy yleisesti proteiineissa. Lisäksi havaittiin fosforia, joka on DNA:n ja solujen ainesosa.

**Hurrikaanikausi **on alkanut Yhdysvalloissa hieman etuajassa. Virallisesti trooppisten myrskyjen kausi alkaa vasta kesäkuussa. Bonnie-myrskyn odotetaan rantautuvan Etelä-Carolinaan sunnuntain aikana. Kaakkoisrannikolle on luvassa sateita ja mahdollisesti tornadoja.