1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Irakin armeija kiristää saartorengasta Isisin hallitseman Fallujah'n kaupungin ympärillä ja Ruotsissa ääripopulistien puheenjohtaja on voittanut televisioväittelyn.

Irakin armeijan joukkoja Fallujah´n kaupungin lähistöllä. Kuva: Naswer Aamer / EPA

Irakin armeija kiristää saartorengasta terroristijärjestö Isisin hallitseman Fallujan kaupungin ympärillä. Suurhyökkäys kaupunkiin aloitettiin viikko sitten maanantaina. Se on yksi Isisin viimeisimmistä tukikodista Irakissa.

**Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkesson voitti **Ruotsin puoluejohtajien televisioväittelyn eilen iltana, osoittaa sanomalehti Aftonbladetin teettämä mielipidemittaus. 21 prosenttia yleisöstä oli sitä mieltä, että Åkesson oli väittelyn paras. Kisa oli tiukka, pääministeri Stefan Löfven sai 20 prosenttia äänistä.

**Britannian rannikkovartiosto **on pelastanut 20 maahanpyrkijää Englannin kanaalista. Britannian rannikkovartiosto sai ilmoituksen pulassa olevasta kumiveneestä hieman ennen keskiyötä lauantaina. Veneessä oli 18 albanialaista ja kaksi brittiä.

**Australiassa, kolmasosa Ison valliriutan **keski- ja pohjoisosasta on tuhoutumassa. Tutkijat ovat varoittaneet valliriutan kärsimistä vahingosta usean otteeseen kevään aikana. Iso valliriutta on yli 2 000 kilometriä pitkä.