Väyrynen hakee puolueelleen virallista asemaa

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on jättänyt oikeusministeriölle hakemuksensa Kansalaispuolueen merkitsemisestä puoluerekisteriin.

politiikka
Paavo Väyrynen
Jarno Tiihonen / Yle

Hakemuksen liitteenä oli runsaat 5000 kannattajakorttia. Korttien keräämistä on Paavo Väyrysen mukaan syytä edelleen jatkaa, sillä osa niistä saatetaan hylätä.

Oikeusministeriössä tarkastetaan kannattajakortit ja puolueen säännöt, ja mikäli niissä ei ole huomautettavaa, puolue merkitään rekisteriin. Hakemusten käsittelyaika on yhdestä kahteen kuukautta.

Kansalaispuolueen hallitus koostuu 3-20 jäsenestä, jotka voivat olla joko nykyisiä ja entisiä parlamentaarikkoja tai muita puolueen jäseniä. Tällä hetkellä siinä on kahdeksan asiantuntijajäsentä.

Tässä vaiheessa yhdistyksen hallitukseen kuuluu kolme jäsentä. Väyrysen ja hänen vaimonsa Vuokon lisäksi siihen on valittu valtiotieteiden maisteri Sakari Linden, joka on Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja.

Euroero on päälimmäisenä

Kansalaispuolueen keskeisenä tavoitteena on muun muassa Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vahvistaminen, järkevän maahanmuuttopoliitikan toteuttaminen ja koko Suomen tasapuolinen kehittäminen.

– Juuri nyt on keskityttävä Suomen euroeron toteuttamiseen, kun siihen tähtäävä kansalaisaloite on eduskunnan käsiteltävänä, toteaa Väyrynen tiedotteessaan.

Lopuksi Väyrynen ohjeistaa vielä kannattajiaan suhtautumaan rauhallisesti mielipidetutkimuksiin. Hänen mukaansa monet kilpailevien puolueiden agentit ovat iloinneet miepidemittauksista, joiden mukaan Kansalaispuolueen kannatus on mitättömän pientä.