1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Elisa sai haluamansa – pohjalaisen Anvian teleliiketoiminnan hintalapuksi 107 miljoonaa euroa

Elisa on tänään saavuttanut päämääränsä Pohjanmaalla toimivan teleyhtiö Anvian suhteen. Yhtiöt ovat sopineet liiketoimintajärjestelystä, jossa Elisa ostaa Anvian tietoliikenne- ja viihdepalvelut. Anvia keskittyy jatkossa turvapalveluihin. Kauppahinta on 107 miljoonaa euroa.

Anvian myymälä Kuva: Hanne Leiwo / Yle

Anvian ja Elisan tänään julkaisemassa yritysjärjestelyssä Elisa ostaa Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat.

Anvia keskittyy turvapalveluita tarjoavaan Securiin, uuteen asennusyhtiö Viriaan sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappaan. Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy siirtyy järjestelyssä Anvialle.

Yhteistyössä syntynyt ratkaisu luo yhtiöiden lähettämän tiedotteen mukaan molemmille osapuolille entistä paremmat edellytykset kehittää omaa liiketoimintaansa.

Sopimuksen mukaan Elisa ostaa Anvialta viisi yhtiötä: Anvia Telecom Oy:n, Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n, Anvia TV Oy:n ja Watson Nordic Oy:n. Kauppasumma on 107 miljoonaa euroa.

Elisa maksaa sen Anvian osakkeilla, käteisellä ja turvaliiketoimintaan keskittyvän Tansec Oy:n liiketoiminnalla. Järjestelyssä Elisa irrottaa omistuksensa Anviasta.

Ostettavien yhtiöiden henkilöstömäärä on 303. Anvian palveluksessa jatkaa 400 henkilöä, lisäksi Tansec Oy:n koko henkilöstö, 15 henkilöä, siirtyy Anvialle.

Elisa on Anvian suurin omistaja vajaan 40 prosentin omistusosuudella ja on tavoitellut toimintojen yhdistämistä. Anvia ja sen pohjalaiset omistajat puolestaan pitävät tärkeänä toiminnan säilymistä Pohjanmaalla. Yhtiöt ehdottavat nyt Anvian osakkeenomistajille järjestelyä, jossa Anvian liiketoiminnot eriytetään ja tietoliikenne- ja viihdepalvelut siirtyvät Elisalle.

Järjestely edellyttää Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Anvia kutsuu kokouksen koolle, ja se järjestetään arvion mukaan kesäkuun lopussa.