1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Missä on eniten kesämökkejä, missä vähiten? – Katso kuntalista

Mikkeli on edelleen Suomen mökkivaltaisin kunta. Kauniaisista ei löydy ensimmäistäkään kesämökkiä.

Kuva: Yle Etelä-Savo

Mikkeli jatkoi Suomen mökkivaltaisimpana kuntana viime vuonnakin parin edellisvuoden tapaan. Tilastokeskuksen tuoreen mökkitilaston (siirryt toiseen palveluun) mukaan savolaiskaupungissa on ainoana Suomen kuntana yli 10 000 kesämökkiä.

Myös muu kärkikymmenikkö säilyi samana järjestystä myöten. Mikkelin  jälkeen eniten loma-asuntoja  on Kuopiossa, Paraisilla, Lohjalla ja Savonlinnassa. Kärkipään mökkikanta kasvoi vuodessa keskimäärin parilla kymmenellä kuntaa kohden. 

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suurista kaupungeista eniten vapaa-ajan asuntoja on Kuopion (9 637) jälkeen Oulussa (4 350), Tampereella (3 354), Turussa (2 488) ja Espoossa (1 636). Helsingissä on 407 kesähuvilaa.

Vähiten mökkejä oli viime vuonna Kauniaisissa, nolla kappaletta. Muita vähämökkisiä kuntia ovat Kerava, Kempele ja Harjavalta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Varsinais-Suomi ykkönen maakunnista

Maakunnista eniten mökkejä oli  viime vuonna Varsinais-Suomessa (49 400), sen jälkeen Etelä-Savossa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Vähiten huviloita oli Keski-Pohjanmaalla (3 900) ja Ahvenanmaalla (6 300).  Suomessa on kesämökkejä kaikkiaan puoli miljoonaa.

Kesämökin omistajan keski-ikä oli viime vuonna 62 vuotta ja keskimääräinen mökkimatka 91 kilometriä. Kesämökin keskikoko oli 48 neliötä.