1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. suojatiet

Suojateitä pois käytöstä – käyttäjiä liian vähän

Kaakkois-Suomen ELY-keskus aikoo myös alentaa nopeuksia suojateiden läheisyydessä. Neljän vuoden aikana tapahtuneista jalankulku- ja polkupyöräonnettomuuksista noin puolet on tapahtunut suojateillä.

suojatiet
Suojatie jonka keskustaosat on poistettu eli pyötätien jatke
Sakari Partanen / Yle

Kaakkois-Suomesta tullaan poistamaan käytöstä 17 suojatietä. ELY-keskuksen mukaan suojateitä poistetaan muun muassa siksi, että niiden käyttö on ollut vähäistä tai suojatie johtaa ainoastaan pientareelle tai linja-autopysäkille. Poistettavista suojateistä 13 sijaitsee Kymenlaaksossa ja neljä Etelä-Karjalassa.

Lisäksi jäljelle jäävien suojateiden kohdalla alennetaan nopeusrajoituksia. Vilkkaimmille suojateille on määritetty parannukseksi myös keskisaarekkeiden rakentaminen. Saarekkeita tullaan toteuttamaan tulevina vuosina rahoituksen sallimissa rajoissa. Poistettavat suojatiet ja uudet nopeusrajoitukset ovat nähtävissä ELY-keskuksen julkaisemassa kartassa (siirryt toiseen palveluun).

Kaakkois-Suomessa neljän vuoden aikana tapahtuneista jalankulku- ja polkupyöräonnettomuuksista noin puolet on tapahtunut suojateillä.

ELY-keskuksen mukaan uusien suojateiden rakentamista toivotaan usein, mutta niiden toteuttamisessa tullaan noudattamaan tiukkaa linjaa. Suojatiellä pitäisi olla vähintään 200 käyttäjää vuorokaudessa. Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen maantieverkolla on 450 suojatietä.

Lue seuraavaksi