1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin Pirkanmaan lukiot pärjäsivät lukiovertailussa – Tampereen lyseon lukio maakunnan ykkönen

Pirkanmaan parhaat arvosanat kirjoitettiin tänä vuonna Tampereen lyseon lukiosta. Valtakunnallisella listalla se on 14.

lukio
Tampereen lyseon lukion julkisivu alakantista kuvattuna.
Iivari Mansikka

Pirkanmaalaiset lukiot eivät yltäneet kymmenen parhaan koulun listalle kevään yliopilaskirjoitusten tulosten perusteella.

Paras pirkanmaalaiskoulu oli tänä keväänä Tampereen lyseon lukio, joka pääsi valtakunnallisella listalla sijalle 14. Seuraavaksi pirkanmaalaislukioista sijoittu Oriveden opisto, joka on 20. valtakunnallisella listalla. Kolmanneksi paras oli Tampereen yhteiskoulun lukio, joka sijoittui valtakunnallisella listalla sijalle 27.

Pirkanmaalaiskoulujen kärkipaikka vaihtui viime vuodesta. Viime vuonna maakunnan paras koulu oli Tampereen klassillinen lukio, joka on nyt maakunnan neljänneksi paras. Klasu oli viime vuonna valtakunnallisen listan 15., mutta jäi nyt sijalle 39.

Muilta osin Pirkanmaan lukioiden kärki pysyi samana viime vuoteen verrattuna. Tämän vuoden ykkönen Tampereen lyseon lukio oli viime vuonna listan toinen nykyinen kakkonen Oriveden opisto, kolmas ja viime vuoden neljäs Tampereen yhteiskoulun lukio nousi nyt pronssille.

Huonoiten pärjäsivät Karkun evankelinen opisto, joka valtakunnallisessa listauksessa jäi neljänneksi viimeiseksi, sijalle 414. Muita heikosti sijoittuneita kouluja ovat Pirkanmaan aikuislukio ja Tampereen teknillinen lukio.

Viime vuonna Pirkanmaan lukioista perää piti Mouhijärven lukio, joka oli sijalla 489. Tänä vuonna se paransi tuloksiaan reilusti ja nousi listan sijalle 304.

Tiedot perustuvat Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemaan materiaaliin, jossa lukiot on laitettu paremmuusjärjestykseen tämän kevään ylioppilaiden menestymisen perusteella.

Vertailu perustuu yllioppilastutkinnon neljän pakollisen aineen pistemäärien keskiarvoon.

Valtakunnallisesti kevään ylioppilaista menestyivät parhaiten Etelä-Tapiolan lukion, Ressun lukion ja Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun oppilaat.

Lue seuraavaksi