1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

ICT-konserni Findan ja teleyhtiö Anvian välinen kauppa peruuntuu

Elisan ja Anvian tänään julkistamat yritysjärjestelyt johtavat siihen, että aiemmin sovittu kauppa Findan ja Anvian välillä peruuntuu.

Elisan ja Anvian myymälät vierekkäin Seinäjoen Epstori-kauppakeskuksessa. Kuva: Hanne Leiwo / Yle

Maaliskuussa tiedotettiin ICT-konserni Findan ja teleyhtiö Anvian kaupoista. Findan oli määrä ostaa 42 prosenttia Anvia Telecomista, ja tätä kautta tavoiteltiin kasvamista yhdeksi suurista kiinteiden tietoliikenneverkkojen toimijasta.

Tänään ilmoitetun Elisan ja Anvian välisen yritysjärjestelyn seurauksena Finda-kauppa kuitenkin peruuntuu. Finda tiedottaa olevansa pettynyt Anvian ratkaisusta myydä toimintonsa Elisalle.

– Findan tarjoama kauppahinta Anvia Telecomin 42 prosentin omistusosuudesta, noin 50 miljoonaa euroa, oli korkeampi kuin Elisan ja Anvian tiedottama vastike. Olemme näin ollen pettyneitä siihen, että emme saaneet tilaisuutta viedä maaliskuussa solmimaamme järjestelyä päätökseen, sanoo Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvitti parhaillaan Findan ja Anvian yrityskaupan kilpailuvaikutuksia. Findan isoin osakkuusyhtiö on teleoperaattori DNA, kun Anvian suurin omistaja oli puolestaan Elisa. Nyt tämäkin selvitys raukeaa.