1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin hotellibuumi kiihtyy – norjalaissijoittajalla uusi projekti Hakaniemenrannassa

Helsingin Hakaniemenrantaan suunnitellaan uutta hotellia, jonka tontti sijaitsee tällä hetkellä veden päällä. Hotellin rakentaminen toteutettaisiin yhtä jalkaa Hakaniemenrannan ja Merihaan alueen laajemman uudistamisen kanssa.

Kotimaan uutiset
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Helsinkiin tarvitaan uusia hotelleja.
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Helsinkiin tarvitaan uusia hotelleja.Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin Hakaniemenranta näyttää muutaman vuoden kuluttua aivan uudenlaiselta, mikäli suunnitelmat alueen uudistamiseksi toteutuvat. Norjalaisen hotellisijoittajan Arthur Buchardtin sijoitusyhtiö AB Invest AS sai maanantaisen kaupunginhallituksen päätöksellä Hakaniemenrantaan suunnitteluvarauksen uutta hotellia varten. Buchard on myös Jätkäsaareen rakennettavan Clarion-tornihotellin taustalla.

Hilton Helsinki Strand -hotellin lähelle Hakaniemen torin puolelle suunnitellusta hotellista on tarkoitus tehdä omaleimainen, arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen ja moderni. Suunnitteluvarauksen saaminen edellytti, että sijoitusyhtiö järjestää arkkitehtuurikilpailun rakennuksesta.

Varausalue Hakaniemenrannassa on tällä hetkellä pääosin vesialuetta. Alustavan suunnitelman mukaan seitsemän kerroksen ja 400 huoneen hotelli tulisikin täyttömaan päälle. Lisäksi hotellin edustalle rantaan suunnitellaan kaikille avoimia palveluja. Tavoitteena on luoda Hakaniemeen uusi kohtauspaikka.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Helsinkiin tarvitaan uusia hotelleja. Ennusteiden mukaan niiden kysyntä kasvaa, mutta hotellihuoneiden tarjonta on kasvanut Helsingissä selvästi vähemmän kuin muissa pohjoismaisissa pääkaupungeissa tai Tallinnassa. Vuoden sisällä Helsingissä onkin aloitettu useita uusia hotellihankkeita.

Hakaniemenrantaan ja Merihaan ympäristöön valmistellaan parhaillaan uuden asemakaavan laatimista.
Hakaniemenrantaan ja Merihaan ympäristöön valmistellaan parhaillaan uuden asemakaavan laatimista.Ronnie Holmberg / Yle

Hakaniemenrantaan ja Merihaan ympäristöön valmistellaan parhaillaan uuden asemakaavan laatimista. Hotellihanke on osa alueen uudistussuunnitelmaa. Lisäksi tarkoituksena on purkaa Hakaniemen silta ja korvata se uudella. Myös Hakaniementorin ja Merihaan väliin kaavaillaan uusia asuinkerrostaloja. Korkeimmat niistä voisivat olla jopa 18-kerroksisia.

AB Invest As voisi aloittaa rakentamisen tulevalla hotellitontilla vuonna 2018. Aikatauluun vaikuttavat sekä Hakaniemen sillan että koko ranta-alueen toteuttaminen.

Lue seuraavaksi