Kesko ei hätkähdä pikkukauppojen myynnin näivettymistä – satsaa voimakkaasti lähikauppoihin

Aukioloaikojen vapauttaminen on vienyt asiakkaita pikkukaupoista isoihin marketteihin. Tästä huolimatta Kesko näkee, että pikkukaupoille on tulevaisuudessa tarvetta jopa nykyistä enemmän.

Kotimaa
Ruokaostoksia kaupan kassalla.
Yle

Aukioloaikojen vapauttaminen on näivettänyt pikkukauppojen myyntiä Pohjois-Suomessa samalla lailla kuin muuallakin valtakunnassa.

Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen toteaa, että isompien kauppojen laajemmat valikoimat vetävät asiakkaita puoleensa. Poikkeuksena on rajakauppa-alue, jossa tavallista laajemmat auki-oloajat ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä.

Me aiotaan satsata merkittävästi lähikauppaverkostoon lähivuosina.

Jari Saarinen

– Esimerkiksi rajan pinnassa Tornion alueella on ollut poikkeukselliset aukioloajat jo aikaisemmin ja siellä ei ole tapahtunut näin suuria muutoksia kuin muualla valtakunnassa, Saarinen kertoo.

Lähikaupoille on entistä enemmän tarvetta

Kesko satsaa lähipalveluiden kehittämiseen, vaikka aukioloaikojen vapautus onkin näivettänyt pikkukauppojen myyntiä. Kesko on hiljattain ostanut Siwat ja Valintatalot itselleen, eikä sillä ei ole suunnitelmissa karsia lähikauppaverkostoaan.

Saarisen mukaan valloillaan olevat megatrendit vievät kehitystä siihen suuntaan, että pikkukauppoja tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän.

– Keski-ikä nousee, eläköidytään, sinkkutalouksien ja autottomien ihmisten määrä kasvaa. Esimerkiksi tämmöisistä syistä me nähdään, että lähipalveluiden kehittämisellä on erityinen tilaus, Saarinen listaa.

– Me aiotaan satsata merkittävästi lähikauppaverkostoon lähivuosina, Saarinen vakuuttaa.