Terveysbisnekseen lähteneen Laura Rädyn seuraajaksi nousemassa virkamies

Helsingin kaupunginhallitus esittää Helsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Pia Panhelaista uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi tehtävästä irtisanoutuneen Laura Rädyn (kok.) tilalle. Panhelainen on sijaistanut Rätyä tämän ministeriaikana.

Kotimaa
Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi on nousemassa Pia Panhelainen
Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi on nousemassa Pia Panhelainen

Helsingin uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi on nousemassa Laura Rädyn entinen sijainen, Pia Panhelainen.

– Annoin suostumukseni, kun sitä minulta kysyttiin.

– Olen tietysti motivointunut ja otettu siitä, että minua tähän tehtävään kysyttiin. Valtuusto tekee lopullisen päätöksen, toteaa Panhelainen.

Kaupunginhallitus esittää yksimielisesti sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan tehtävään Pia Panhelaista. Panhelainen toimii tällä hetkellä Helsinkin kaupunkin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkönä.

– Olen sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja olen ollut erilaisissa tehtävissä Helsingissä pitkään.

– Tässä tehtävässä pääsen tekemään myös niitä asioita, joita pitää tärkeänä ja jotka motivoivat.

Panhelainen ei vielä halua kommentoida tarkemmin mahdollista tulevaa pestiänsä, sillä hän haluaa odottaa kaupunginvaltuuston lopullista päätöstä asiasta.

Panhelainen on tuurannut Rätyä aiemmin nimellä Sutinen

Panhelaisella on kokemusta apulaiskaupunginjohtajan työstä, sillä hän toimi Laura Rädyn sijaisena vuosien kahdeksan kuukauden ajan vuosina 2014-2015, kun Räty toimi sosiaali- ja terveysministerinä. Sijaistuksen aikana Panhelainen oli nimeltään Pia Sutinen. Sittemmin hän on ottanut käyttöönsä tyttönimensä.

Panhelaisen posti on vain vuoden mittainen, koska Laura Räty irtisanoutui apulaiskaupunginjohtajan paikalta kesken kautensa aiemmin toukouussa. Rädyllä olisi ollut vielä vuosi jäljellä apualaiskaupunginjohtajan tehtävässä. Räty siirtyy yksityisen terveyspalveluyrityksen, Suomen Terveystalon liiketoimintajohtajaksi.

Lisäksi Helsinki on siirtymässä uuteen johtamisjärjestelmään, pormestarimalliin. Vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen pormestarit ja apulaispormestarit valitaan suoraan vaaleilla.

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää apulaiskaupunginjohtajan valinnasta 8.6.2016.

Lisätty Panhelaisen kommentit sekä Faktalaatikko Panhelaisesta