Eerikkilän Urheiluopistolle rakennetaan Suomen ensimmäinen jäähdytetty ylipainehalli

Jalkapalloilijoiden ja salibandyn pelaajien harjoitusmahdollisuudet paranevat entisestään, kun Eerikkilän Urheiluopistolle valmistuu uusi ylipainehalli. Talvella hallissa pelataan jalkapalloa ja kesällä salibandya.

urheilu
Nuoria jalkapalloilijoita harjoituksissa sisähallissa
Sari Törmikoski / Yle

Eerikkilän Urheiluopiston uuden harjoitushallin rakentaminen alkaa keskiviikkona Tammelassa. Uudesta hallista tulee energiatehokas ja sen suunnittelussa on panostettu erityisesti valaistukseen ja uuteen teknologiaan.

– Eerikkilän uusi halli on Suomen ensimmäinen jäähdytetty ylipainehalli, kertoo Eerikkälä kiinteistöpäällikkö Petri Salo. Halliin tulee myös suoravalaistus, mikä tuo huomattavasti enemmän valotehoa kuin epäsuora valaistus.

Uudella harjoitushallilla pyritään vastaamaan jalkapallo- ja salibandytoiminnan kasvuun Eerikkilässä. Urheiluopiston toimitusjohtaja Petri Jakonen sanookin, että lajien kausiluonteisuudesta johtuen uusi painehalli palvelee sekä jalkapallo- että salibandyasiakkaita.

– Elikä siellä pystytään pelaamaan vakiolämpötilassa niin kesällä kuin talvellakin. Talvella jalkapalloa ja kesällä salibandyä. Se soveltuu samalla lailla myös yleisurheiluharjoitteluun ja miksei myös kuntoharjoitteluun, mutta pääasiassa uusi halli on tarkoitettu jalkapallolle ja salibandylle.

Jalkapallossa halli sopii harjoittelemiseen ja junioriotteluihin. Salibandykäytössä halliin mahtuu samanaikaisesti kolme salibandykaukaloa.

Petri Salon mukaan uusi halli tulee vanhan, vuonna 1998 valmistuneen jalkapallohallin välittömään läheisyyteen, lähelle yleisurheilukenttää ja lähelle Eerikkilä Areenaa, joka valmistui 2013.

Eerikkilän Urheiluopisto sijaitsee Tammelassa Ruostejärven rannalla. Uusi ylipainehalli valmistuu suunnitelmien mukaan lokakuun alkuun mennessä.