Miten Jenni Haukion kuva päätyi venäläisyrityksen mainokseen?

Kauneudenhoitotuotetta myyvällä sivulla presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio esitellään 34-vuotiaana "Lisana" Samarasta, joka sijaitsee Venäjällä Kazakstanin pohjoispuolella.

Kotimaa
jenni Haukion kuva verkkomainoksessa.
gialuron-kompleks.org

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on päätynyt mainoskasvoksi venäläisen verkkokaupan (siirryt toiseen palveluun) markkinointimateriaaliin.

Ihon juonteiden siloittamiseen tarkoitettua valmistetta kauppaava moskovalainen yritys esittelee Haukion kuvaa asiakaskokemusten yhteydessä. Haukion kuvan vierellä olevassa tekstissä 34-vuotias "Lisa" kertoo, miten tuote on tehnyt hänestä entistä paremman näköisen ja tarve kosmetologilla käymiseen on vähentynyt.

Venäläissivustolle päätynyt kuva on kokoomuksen verkkoviestinnän suunnittelijana työskennelleen Pasi Heiskasen vuonna 2008 ottama. Haukio työskenteli tuolloin kokoomuksen viestintäpäällikkönä.

Kuva on ladattu Wikimedia Commons -materiaalipalveluun (siirryt toiseen palveluun) lisenssillä, joka mahdollistaa kuvan melko vapaan käytön eri käyttötarkoituksissa, ja myös kuvan kaupallinen käyttö on sallittu. Muun muassa kuvan lähde kuitenkin tulisi mainita kuvan käytön yhteydessä.

Vekaranjärveltä tavoitettu presidentin kanslian viestintäpäällikkö Katri Makkonen kommentoi heti tuoreeltaan, että rouva Haukio ei luonnollisestikaan ole kyseisiä kommentteja antanut. Kansliassa perehdytään parhaillaan kuvan käyttöyhteyteen ja pohditaan, onko asian tiimoilta tarpeen ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus