1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi tieto: Adolf Hitlerin isoveli olikin hänen pikkuveljensä

Tuleva diktaattori oli kolmevuotias, kun hänen veljensä Otto kuoli. Historioitsija uskoo, että se saattoi vaikuttaa hänen henkiseen kehitykseensä.

Ulkomaat
Adolf Hitler
Adolf HitlerEPA

Natsi-Saksan johtajalla Adolf Hitlerillä oli viisi sisarusta. Häntä on pidetty sisarussarjan neljäntenä, mutta historioitsijan mukaan hän olikin vanhempiensa kolmas lapsi.

Tieto on käynyt ilmi Hitlerin synnyinkylän Braunau am Innin arkistoista, kertoo itävaltalainen sanomalehti.

– Monien Hitlerin elämänkertojen kirjoittajien päätelmät hänen henkisestä kehityksestään eivät ole enää pitäviä. Ne perustuivat siihen, että hän sai Klara-äidiltään erityistä huomiota, koska hän oli ainoa, joka pysyi hengissä kolmen sisaruksen kuoltua, sanoo historian tutkija Florian Kotanko Oberösterreichische Nachrichten -sanomalehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Otto Hitler syntyi kolme vuotta Adolf Hitlerin jälkeen, 17. kesäkuuta 1892. Hän kuoli kuusi päivää myöhemmin hydrokefaliaan eli vesipäisyyteen. Tuleva diktaattori oli silloin kolmevuotias.

– Miten veljen syntymä ja kuolema vaikutti kolmevuotiaaseen Adolf Hitleriin? kysyy Kotanko.

Hän huomauttaa, että historioitsijat eivät tiedä, oliko Hitler tietoinen veljensä tilasta. Adolf Hitlerin lisäksi vain hänen sisarensa Paula Hitler eli aikuiseksi.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi