1. yle.fi
  2. Uutiset

Iisalmen jäähallin vuorot tupaten täynnä – vuoroja haetaan naapurikunnista

Pula jäävuoroista saa iisalmelaiset jääurheiluseurat turvautumaan naapurikuntien jäähalleihin. Iisalmen jäähallissa vuoroja jaetaan kello 23 saakka.

Iisalmi
Taitoluistelijat harjoittelevat Iisalmen jäähallissa
Juha Vauhkonen / Yle

Jäävuoropula pakottaa iisalmelaisia seuroja hakemaan vuoroja naapurikuntien jäähalleista. Iisalmen jäähallin käyttöaste on kova ja tilanteeseen vaikuttaa myös Peli-Karhujen nousu Mestikseen.

Iisalmen Taitoluistelijoilla on suunnitelmissa käyttää Sonkajärven ja Lapinlahden jäähalleja ensi syyskaudella noin 11 tuntia viikossa. Juniorikarhut vuokraavat jäävuoroja Kiuruvedeltä ja Sonkajärveltä yhteensä noin kolme tuntia viikossa. Myös osa junioripeleistä siirretään naapurihalleihin. Lainavuorot keskittyvät viikonlopuille.

Iisalmen suunnitelmissa on myöntää syyskaudelle seuroille 8 000 euron lisämääräraha jäähallivuokrakustannuksiin naapurikuntiin.

Iisalmi lisää jäähallin käyttövuoroja kello 23:een asti. Myöhäisimmät vuorot suunnataan harrastaja- ja työpaikkajoukkueille. Iisalmessa jäähallivuoron tuntihinta on aikuisjoukkueelta 42 euroa ja juniorijoukkueelta 24 euroa.

Peli-Karhut ja Iisalmen Taitoluistelijat tekivät jo aiemmin talvella aloitteen tekojään kattamisesta. Vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen arvioi, että kevyempi halliversio saattaisi maksaa 800 000 euroa – miljoona euroa. Kiinteämpi hallivaihtoehto maksaisi mahdollisesti pari miljoonaa euroa.

Peli-Karhujen Mestisnousun takia Iisalmi on varannut jäähallin parannustöihin tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä 300 000 euroa. Jo tänä kesänä halliin tulee joustokaukalo. Jääkausi alkaa Iisalmessa elokuun alkupäivinä.

Lue seuraavaksi