Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja: "Meillä oli tanssiinkutsu ja askeleet kohtasivat"

Riihimäen kaupunginhallitus esittää Forssan kaupunginjohtajaa Sami Sulkkoa Riihimäen kaupunginjohtajaksi. Riihimäen yhteydenotto tuli Sulkolle yllätyksenä. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden johtajan Riihimäelle kuudes päivä kesäkuuta.

Riihimäki
Riihimäen kyltti tiellä
Miki Wallenius / Yle

Riihimäen kaupunginhalitus päätti kokouksessaan 30. kesäkuuta ehdottaa Forssan nykyistä kaupunginjohtajaa Sami Sulkkoa Riihimäen uudeksi kaupunginjohtajaksi.

– Meillä oli työryhmä, jonka näkemys oli, että Sami Sulkko on ykkönen. Myös kaupunginhallitus näki lähes yksimielisesti, että Sami Sulkko on niin hyvä, että hän voi astua vanhan mestarin saappaisiin Seppo Keskiruokasen jälkeen, kertoo Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty (sd.).

Täysin yksimielinen kaupunginhallitus ei ollut. Kokouksessa jätettiin yksi erimielinen mielipide.

Jos Riihimäen kaupunginvaltuusto 6.6. päätyy valitsemaan Sami Sulkon uudeksi Riihimäen kaupunginjohtajaksi, Sullkko on valmis ottamaan viran vastaan.

– Tietenkään pohdinta ei ollut omalta kohdaltani mitenkään helppo, mutta kyllä vaakakuppi sitten lopulta ihan selkeästi kallistui Riihimäen puolelle tässä asiassa, toteaa Sami Sulkko.

Sulkkoa kiinnostavat Riihimäessä sekä kaupungin koko, sijainti että kehitysnäkymät.

– Riihimäellä on huomattava kehityspotentiaali, erinomainen sijainti radan ja moottoritien varressa, se on osa tätä kasvukäytävää. Siellä on erittäin vahva elinkeinopolitiikka ja historia ja parhaillaankin vireillä ja päätöksessä todella merkittäviä satojen miljoonien eurojen investointeja. Tulevaisuuden kehitysskenaario ja mahdollisuus kasvaa ja kehittyä on täysin erilainen kuin mikä se tässä Forssan seudulla on, perustelee Sulkko.

Riihimäen yhteydenotto tuli Sulkolle yllätyksenä

Sami Sulkko ei hakenut tehtävään Riihimäellä ja vaikeni pitkään halukkuudestaan. Sulkko oli kuudentoista hakijan joukon musta hevonen. Riihimäeltä otettiin yhteyttä Sulkkoon.

– Tuli yllätyksenä ja olin siitä toki hyvin otettu, myöntää Sami Sulkko.

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty kertoo, että Riihimäki etsi aktiivisesti johtajaa head hunterin avulla.

– Meilä oli tässä niin sanotusti tanssiinkutsu ja lähdettin valssiin, askeleet kohtasivat hyvin sitten matkalla ja lopputulos on tämä, kertoo Räty runollisesti.

Sulkko ei ole aikaisemmin kommentoinut mitenkään julkuudessa olleita huhuja omasta osallisuudestaan hakauprosessissa.

– Siinä ei oikeastaan ollut sellaista julkisuuden kannalta mielenkiintoista. Kävin heidän kanssaan keskusteluja, olin kuultavana ja lopulta hyvin myöhäisessä vaiheessa päätin antaa suostumukseni. Prosessihan olisi voinut päätyä toisinkin, kunen virkaa varsinaisesti hakenut ja suostumukseni annoin sitten hyvin myöhäisessä vaiheessa, pohtii Sulkko.

Sami Sulkko on valittiin Forssan kaupunginjohtajaksi lähes täsmälleen kolme vuotta sitten.

Riihimäen pitkäaikainen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen jää eläkkeelle marraskuussa.