Kansainvälisesti menestyneestä Tyttö ja pommi -kirjasta elokuva näillä näkymin vuonna 2017

Kirjailija Jari Järvelän dekkarista kuvataan pitkä elokuva näillä näkymin ensi vuonna. Elokuvan ohjaa Samuli Valkama. Valkamalla on työn alla myös toinen, maahanmuuttoaiheinen elokuva, joka rahoittajien toivomuksesta toteutetaan ensin.

Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Kotkalaiskirjailija Jari Järvelän dekkarista kuvataan pitkä elokuva näillä näkymin ensi vuonna.

Tuotantoyhtiö Kinotar aikoi alun perin kuvata Tyttö ja pommi -romaanin elokuvaksi jo tänä kesänä. Ohjaaja Samuli Valkamalla oli työn alla myös toinen, maahanmuuttoaiheinen elokuva, joka rahoittajien toivomuksesta otettiin tuotantoon ensin.

Näillä näkymin yhtiö aloittaa Tyttö ja pommi -elokuvan tuotannon valmistelut syksyllä.

– Aiheeltaan hyvin ajankohtainen maahanmuuttajaelokuva oli rahoittajien mielestä syytä toteuttaa nopeasti. Siksi se meni Tytön ja pommin ohi. Romaanin pohjalta tehtävän elokuvan teema on ajattomampi, sanoo Kinotar Oy:n toimitusjohtaja Lasse Saarinen.

Ohjaaja Samuli Valkama tekee tänä kesänä elokuvaa Saattokeikka. Se kertoo matkasta, jonka aikana suomalaisjäärä ja nuori maahanmuuttaja oppivat toisiltaan jotakin tärkeää elämästä.

Saarisen mukaan Tyttö ja pommi -elokuvan rahoitus on kunnossa. Ohjaaja Samuli Valkama aloittaa tuotannon valmistelun syksyllä, kun hän vapautuu tämän kesän kuvauksista.

Kirjailija Jari Järvelän dekkaritrilogia on saavuttanut suosiota maailmalla. Romaaneita on käännetty muun muassa englanniksi ja saksaksi.