1. yle.fi
  2. Uutiset

Suunnistuksen keskimatkojen SM-kisat tarjoaa haasteen järjestäjille ja kilpailijoille – "Päkiäaskeleella siellä ei kovin monessa paikkaa mennä"

Mikkelin Anttolassa järjestettävissä puolimatkojen SM-kisoissa on mukana maan eturivin suunnistajat.

suunnistus
Suunnistus
Suunnistuksen keskimatkojen SM-kisat kilvoitellaan Mikkelissä Anttolan Neitvuoren maisemissa.Olli-Jussi Korpinen

Mikkelissä kisaillaan tulevana viikonloppuna suunnistuksen keskimatkojen SM-mitaleista. Vajaan tuhannen osanottajan joukossa on kotimaan kärkinimet sekä ulkomaisia suunnistustaivaan tähtiä. Paikalla on muun muassa naisten EM-kultaa voittaneen joukkueen suunnistajat (Sari Anttonen, Merja Rantanen ja Marika Teini). Miesten kisassa puolestaan mukana on kaikkiaan yhdeksän EM-kisoissa mukana ollutta maajoukkuesuunnistajaa.

– Meillä on sellainen varovainen arvio, että siellä on 1000-1500 ihmistä paikan päällä. Se miten yleisö löytää sinne paikalle, on vielä arvoitus, kertoo Olli-Jussi Korpinen Anttolan Urheilijoista.

Kilpailut järjestetään Neitvuoren retkeilyalueella Mikkelin Anttolassa.

Sellaisella päkiäaskeleella siellä ei kovin monessa paikkaa mennä

Olli-Jussi Korpinen

– Vaikka siellä näitä retkeilypolkuja risteileekin, niin sinne on saatu rakennettua myös hyviä suunnistushaasteita. Maastopohja on aika hyvä ja mäkiä löytyy. Maaston raskaus asettaa haasteita suunnistajille, sellaisella päkiäaskeleella siellä ei kovin monessa paikkaa mennä, toteaa Olli-Jussi Korpinen.

– Kilpailumaasto on valittu sen haastavuuden mukaan. Siinä joutuu muut asiat hieman joustamaan, esimerkiksi pysäköinti on pääosin tienvarsipysäköintiä ja siellä on osin vähän pidemmät välimatkat käveltävänä.

Sunnuntain kisapäivä koostuu aamupäivän karsintakilpailusta ja finaaleista. SM-mitaleita jaetaan yleisten sarjojen lisäksi kahdeksassa juniorisarjassa.

– Esimerkiksi aamupäivän karsintakilpailuissa lähtee samaan aikaan lähes 20 kilpailijaa samaan aikaan omille reiteilleen, niin siinä saa lähdön toimitsijat olla tarkkana, että jokainen saa oman karttansa, pohtii Korpinen.

Siinä saa lähdön toimitsijat olla tarkkana, että jokainen saa oman karttansa

Olli-Jussi Korpinen

Suunnistuksen SM-kisat on mittava ponnistus järjestävälle seuralle Anttolan Urheilijoille. Anttolan Urheilijoiden seuraväen lisäksi kisoja on tekemässä parisataa vapaaehtoista.

Sunnuntain finaaleja voi seurata myös Ylen kanavilta, sekä netin tulospalvelun välityksellä. Oman haasteensa kilpailun järjestämiseen tuo juuri internet-yhteyksien rakentaminen kilpailupaikalle.

– Kännykkäverkolla ei ole kapasiteettiä kovin hirvittävästi. Niille jotka seuraavat kisaa siellä paikan päällä, niin toivotaan, ettei kovin paljoa kännyköitä käytettäisi, toivoo Korpinen.

Lue seuraavaksi