1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Nainen haluaa seksiä toisen naisen kanssa aiempaa enemmän – ja myös toimii halunsa mukaan

18-44-vuotiaista naisista joka viides kertoo kokeneensa kiihottavia hyväilyjä tai sitä pidemmälle menevää seksiä toisen naisen kanssa. Kokemuksensa jakaneet ovat seksuaalisesti kiinnostuneita pääosin miehistä.

terveys
Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Osa naisista etsii seksuaalista nautintoa aiempaa aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Tämä näkyy muiden naisten kanssa seksiä kokeneiden kasvaneena määränä (siirryt toiseen palveluun). Kiihottavia hyväilyjä tai muuta seksiä toisen naisen kanssa kertoo kokeilleensa noin 20 prosenttia nuorista naisista Finsex 2015 -tutkimuksen mukaan. Määrä on 1990-lukuun verrattuna kaksinkertaistunut.

Naiskokemuksistaan kertoneet vastaajat ovat voittopuolisesti kiinnostuneita miehistä. Heitä yhdistää myös muita vastaajia suurempi halu yhdyntöihin ja itsetyydytykseen sekä vapaamielisemmät asenteet seksuaalisuuteen.

Avaramielisyys voi lisätä heidän parisuhteidensa onnellisuutta, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula arvioi kirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun).

Kiinnostuksesta ei vaieta entiseen tapaan

Edes pelkästä mielenkiinnostaan naisia kohtaan ei ennen 2000-lukua kertonut kuin viisi prosenttia eri-ikäisistä naisista. Viime vuosikymmenellä tilanne muuttui: alle 30-vuotiaista naisista joka neljäs kertoi halustaan naisiin vuonna 2007 ja viime vuonna luku oli jo 35 prosenttia.

Uusi tutkimus osoittaa, että halu johtaa nyt myös tekoihin.

Miehillä vastaavaa seksuaalisuuden uudistumista omaa sukupuoltaan kohtaan ei tässä mittaluokassa ole havaittu.

Tutkija: Netti saattaa haluavat yhteen

Kuuluuko ilmiötä nimittää naisten biseksuaalisuuden yleistymiseksi? Tutkimusprofessori Osmo Kontulan mielestä ei, sillä nyt kokeilunhaluaan toteuttavat naiset eivät ole yhtä kiinnostuneita molemmista sukupuolista vaan haluavat pääosin miehiä.

Mikä sitten on johtanut halujen toteuttamiseen? Kontulan arvion mukaan ainakin fantasioiden vapaampi jakaminen keskustelupalstoilla ja netin helpottama yhteydenpito samanhenkisten kanssa.

Seksiä naisen kanssa on yli puolella sitä kokeilleista ollut vain yhden kumppanin kanssa, lopuilla muutaman naisen kanssa.

Lue seuraavaksi