Rakennusalan yrityksen tiloihin murtautuneiden vahingonkorvaustuomiot alenivat

Itä-Suomen hovioikeus alensi huomattavasti kahdelle miehelle langetettua vahingokorvaustuomiota. Sen sijaan ehdolliset vankeustuomiot hovioikeus piti ennallaan. Miehet murtautuivat rakennusalan yrityksen tiloihin syksyllä 2014.

murto

Hovioikeus on alentanut huomattavasti kahden miehen vahingonkorvaustuomioita, jotka käräjäoikeus oli langettanut miehille lappeenrantalaiseen rakennusalan yritykseen tehdystä varkaudesta.

Miesten on yhteisvastuullisesti korvattava yritykselle ja vahinkovakuutusyhtiölle yhteensä noin 13 000 euroa. Summa on puolet siitä, minkä käräjoikeus oli langettanut.

Sen sijaan miesten seitsemän ja kuuden kuukauden ehdolliset vankeusrangaistukset hovioikeus piti ennallaan. Miehet olivat vaatineet vankeusrangaistustensa alentamista.

Miehet murtautuivat rakennusalan yrityksen tiloihin syksyllä 2014. Miehet olivat rikkoneet teollisuushallin pihalle johtavan portin. Tämän jälkeen toinen miehistä laskeutui köyden avulla sisälle rakennukseen katon savunpoistoluukun kautta. Mies avasi hallin oven sisäpuolelta.

Miehet olivat ajaneet pakettiauton ja peräkärryn hallin oven eteen ja lastanneet niihin hallissa ollutta tavaraa.