Olavinlinnaa aiotaan nyrkkeilyn MM-areenaksi – elokuussa otellaan Euroopan mestaruudesta

Olavinlinnassa elokuussa neljättä kertaa järjestettävä nyrkkeilytapahtuma Boxin Night sisältää taas Euroopan mestaruusottelun. Tulevaisuudessa Olavinlinnassa voi ratketa myös maailmanmestaruus.

Kotimaa
Pasi Pekkonen, Nourdeen Toure, Niklas Räsänen, Edis Talti ja Pekka Mäki.
Pasi Pekkonen, Nourdeen Toure, Niklas Räsänen, Edis Talti ja Pekka Mäki odottavat innolla Olavinlinnan otteluita.Paavo Koponen / Yle

Elokuussa Olavinlinnassa mestaruuttaan puolustaa kevyen sarjan hallitseva Euroopan Mestari Edis Tatli. Toinen mestari turnauksessa on vuonna 2015 maalimanmestaruuden voittanut Eva Wahlström. Kaikkiaan Olavinlinnan kehään nousee seitsemän suomalaista tai Suomessa asuvaa huippunyrkkeilijää.

– Kyllä tämä on Savonlinna alueelle harvinaista herkkua, että täällä otellaan elokuun 13. ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruudesta. Suomessa ei ole kovin monta Euroopan mestaruutta voittanutta nyrkkeilijää. Toivotaan, että saadaan ikään kuin yksi nyrkki lisää sinne kehään katsojien muodossa, toivoo nyrkkeilyvalmentaja ja manageri Pekka Mäki.

Managerina Pekka Mäki tuo Olavinlinnaan seitsemän nimekästä ottelijaa. He ovat Edis Tatli, Eva Wahlström, Niklas Räsänen, Nourdeen Toure, Gennadi Mentsikäinen, Olavi Hagert ja Tuomo Eronen.

– Tulijoita olisi ollut enemmänkin. Olavinlinnan Boxing Night on saavuttanut hienon ja hyvän aseman. Tämä on jo muodostunut jonkinlaiseksi perinteeksi suomalaisessa nyrkkeilyssä, että täällä otellaan joka kesä. Nyrkkeilylle on hienoa saada tällainen paikka esitellä lajia, Pekka Mäki kiittelee.

Gladiaattoritunnelmaa

Edis Tatli on kevyen sarjan Euroopan Mestari. Olavinlinnan Boxin Night -tapahtumassa hän on ollut joka kerta, jos ei ottelemassa niin katsomassa. Tänä kesänä on edessä EM-ottelu. Vastustaja ei tosin ole vielä tiedossa.

– Täällä on ihan paras yleisö. He kannustavat kaikkia meitä ottelijoita ihan alusta loppuun asti. Se fiilis, otella Olavinlinnassa, se tuo sellaista gladiaattorimaista tunnetta nyrkkeilyyn.

Niklas Räsänen on otellut kaikissa kolmessa Boxing Nightissa. Hänen puolisonsa Eva Wahlström oli mukana viime vuonna. Nytkin odotetaan hienoa iltaa.

– Täällä ottelut sähköistyvät entisestään. Nyt tehdään perustyötä kiihtyvällä tahdilla. Pian alkaa otteluun valmistava harjoittelu. Kovaa työtä. Mutta kyllä farmariauto on jo pakattu ja kylmälaukku on valmiina. Tänne ollaan tulossa, myhäilee Niklas Räsänen.

– Mahtava ilta tulee ja odotan kovaa ottelua. Korjataan nyt mitä ennen meni väärin ja ottelu menee hyvin. Nyt on harjoitus kaksi kertaa päivässä. Sparrausta on Niklaksen ja Edisin kanssa ja siitä opin paljon, suunnittelee puolestaan Nourdeen ”Ukunta” Toure.

Suuri haave: MM-ottelu Olavinlinnassa

Boxin Night -tapahtumasta on tullut myös yleisömenestys, joka on täyttänyt Olavinlinnan katsomon jo kolmena kesänä.

– Urheilullisesti nämä ovat onnistuneet erittäin hyvin ja taloudellisestikin kohtuullisen hyvin. Ei ole ollut tappiollisia vuosia. Nyt tämä on vakiintunut ja yhteistyökumppanit uskovat tähän hommaan. Tästä on tullut institutionaalinen tapahtuma Savonlinnassa. Kesäkausi jatkuu ja muutkin ovat huomanneet, että täällä voi olla muutakin kuin oopperaa. Elokuussa on joka viikonloppu jotakin, toteaa Boxing Nightia järjestävä Pasi Pekkonen.

– Tämä tapahtuma voidaan nostaa vaikka kuinka korkealle tasolle. On tässä leikitelty ja realistisestikin ajateltu mahdollisuutta, että jossain vaiheessa täällä otellaan maailmanmestaruudesta, Pekka Mäki tuumailee.

– Se olisikin sellainen tapahtuma, että pienen katsojamäärän vuoksi liput olisivat niin kalliita, että vain ökyrikkailla olisi niihin varaa. Maailman eliittiä vain tulisi tänne omilla suihkukoneillaan, tuumailee puolestaan Pasi Pekkonen.