Clinton aloitti tunnustelut Sandersin leiriin: "Teen kaikkeni puolueen yhtenäistämiseksi"

Vermontin senaattori Bernie Sanders jatkaa itsepintaisesti kampanjointia, vaikka puoluekokousedustajia enemmän kerännyt Hillary Clinton haluaisi jo punoa yhteistä suunnitelmaa Donald Trumpin kampittamiseksi.

USA:n presidentinvaali
Hillary Clinton ja Bernie Sanders kuuntelivat kansallishymniä ennen vaaliväittelyä 14. huhtikuuta.
Hillary Clinton ja Bernie Sanders kuuntelivat kansallishymniä ennen vaaliväittelyä 14. huhtikuuta.Justin Lane / EPA

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton on aloittanut yritykset demokraattien rivien yhtenäistämiseksi.

Clinton kertoo uutiskanava CNN:lle, että hänen kampanjansa on ollut yhteydessä kilpakumppani Bernie Sandersin kampanjajoukkoihin. Clintonin mukaan tunnustelut Sandersin leirin suuntaan kiihtynevät entisestään ensi viikolla järjestettävien Kalifornian esivaalien jälkeen.

– Aion tietenkin tehdä kaikkeni, jotta voisin yhtenäistää demokraattisen puolueen, hän sanoo.

Rivien saaminen yhtenäiseksi on äärimmäisen tärkeää, kun Yhdysvaltain demokraattinen puolue valitsee presidenttiehdokkaansa.

Hillary Clintonilla on nyt takanaan merkittävästi enemmän puoluekokousedustajia kuin Vermontin senaattorilla Bernie Sandersilla, ja hän on jo hyvän tovin halunnut keskittyä varsinaisiin vaaleihin ja republikaanien todennäköisen ehdokkaan, liikemies Donald Trumpin selättämiseen. Sanders on kuitenkin jatkanut omaa kampanjointiaan.

Clintonin mukaan kilpakumppanit ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että he aikovat tehdä kaikkensa estääkseen Donald Trumpin valinnan marraskuun 8. päivä järjestettävissä presidentinvaaleissa.

Demokraattien presidenttiehdokas valitaan heinäkuussa puoluekokouksessa Phildelphiassa.

Lähteet: Reuters