Helppo hääpäivä muistaa ja järjestää – reilut parikymmentä paria vihitään tänään Kouvolassa

Seurakunnissa eri puolilla Suomea vietetään tänään yhteistä hääpäivää. Kouvolassa vihittäviä pareja on ilmoittautunut yhteensä 24. Tarkoitus on, että vihkiminen järjestyy mahdollisimman vaivattomasti, ilman mittavia hääjärjestelyjä tai koristeluja. Hääpäivä on helppo muistaa: 1.6.16.

häät (perhejuhlat)
Vihkisormukset
Kalevi Rytkölä / Yle

Moniin vihkisormuksiin kaiverretaan tänään helposti mieleenjäävä päivämäärä: 1.6.2016.

Myös monissa seurakunnissa eri puolilla Suomea järjestetään tänään vihkitapahtumia. Kouvolassa pääsee tänään vihille viidessä eri kirkossa klo 16-21 välisenä aikana. Vihittäväksi on ilmoittautunut 24 paria.

– Ilmoittautuneiden parien määrä yllätti positiivisesti. Selvästi on tilausta tällaiselle vaivattomalle vihkimiselle. Uskon, että tästä tulee meillä perinne. Ensi vuoden päivää ei tosin ole vielä päätetty, kertoo Kouvolan seurakuntayhtymän johtava toimistosihteeri Sirpa Sirén.

Kuusankosken kirkossa vihitään tänään seitsemän paria. Käpylän ja Valkealan kirkoissa vihkimisiä on kummassakin kuusi kappaletta. Neljä paria ilmoittautui vihittäväksi Myllykosken kirkossa. Yksi pari valitsi Elimäen kirkon omaksi vihkikirkokseen.

Yhteinen hääpäivä tarjoaa mahdollisuuden kristilliseen vihkimiseen ilman suurta häähumua ja ennakkojärjestelyjä. Kouvolassa kukin pari vihitään omalla vuorollaan puolen tunnin välein. Vihkipari voi kutsua kirkkoon sukulaisia ja ystäviä tai vaihtoehtoisesti tilaisuudesta saa hyvin yksityisen niin että todistajatkin järjestyvät seurakunnan puolesta.

Hetken mielijohteesta alttarille ei voi tänäänkään astella. Avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset tulee hankkia viimeistään viikko ennen vihkimistä.

Vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestetään myös muun muassa Helsingin Kallion kirkossa, jossa on tänään päivämäärän mukaan nimetty Vihkiyö 1616. Häätapahtumia on myös esimerkiksi Pirkkalan Vanhassa kirkossa sekä Sääksmäen kirkossa.

Kouvolassa vastaava hääpäivätilaisuus järjestettiin viimeksi kuusi vuotta sitten. Tuolloin hääpäivä oli 10.10.2010.