Tampere ja SRV allekirjoittivat salatun areenasopimuksen – tällainen se on

Julkaisemme linkin Tampereen kaupungin ja rakennusyhtiö SRV:n allekirjoittamaan sopimukseen. Tähän asti sopimus on pidetty salassa.

Kotimaa
Tampere keskusareena havainnekuva
SRV / Aihio Arkkitehdit
SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen ja pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä konsernijohtaja Juha Yli-Rajala
SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen kättelevät. Taustalla Tampereen konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.Antti Eintola / Yle

Tampereen kaupunki ja rakennusyhtiö SRV allekirjoittivat keskiviikkoaamuna Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimuksen. Samalla saatiin lisätietoja sopimuksen sisällöstä. Koko sopimuksen pääset lukemaan tästä (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunginvaltuusto päätti lähteä mukaan ratapihan ylle rakennettavaan hankkeeseen selvällä enemmistöllä toukokuun puolivälissä. Asian valmistelu herätti paljon keskustelua, sillä hanketta käsiteltiin valtuustossa suljetuin ovin.

Sopimus koskee monitoimiareenan ja sen ympäristön rakentamisen aikataulua ja töiden muita yksityiskohtia.

Kaupunki ja SRV sopivat, että areena ja alueen kaksi ensimmäistä taloa valmistuu vuoden 2020 syyskuuhun mennessä. Suurin osa muusta rakentamisesta on valmista seuraavana keväänä.

Monitoimiareenan lisäksi Sorinsillan eteläpuolelle, rautatien päälle tulee muun muassa asuin-, liike- ja hotellitiloja.

Eteläkannen tonteista SRV maksaa 300 000 euroa. Sillan pohjoispuoleen yhtiöllä on osto-oikeus 200 000 eurolla.

Hankkeen kuluiksi arvioidaan tällä hetkellä noin 500 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 60 miljoonaa. Valtion on näillä näkymin lähdössä rahoittamaan monitoimiareenaa jopa 18 miljoonalla eurolla liikuntapaikkarakentamisen määrärahoista.