Joko lomasuunnitelmasi on tehty? – Tässä vinkkejä naapurimaihin matkaaville

Mitä tarjottavaa on Ruotsilla, Virolla, Berliinillä ja Pietarilla suomalaiselle lomamatkaajalle? Toimittajamme tarjoavat parhaat vinkit, miten turistikohteissa voi säästää aikaa ja rahaa ja missä kannattaa käydä vaikkapa syömässä.

Ulkomaat
Postikorttimaisema esitellyistä lomakohteista.
Näkymiä naapurimaistamme: Saksa, Ruotsi, Viro ja Venäjä.Yle Uutisgrafiikka

1. Pietari vetoaa historiallisuudellaan

Pietari on vain muutaman tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Turistiviisumin Venäjälle saa helposti ja ruplan heikko kurssi on tehnyt historiallisen kaupungin edulliseksi ulkomaalaiselle turistille, kertoo toimittajamme Erkka Mikkonen.

2. Virosta löytyy toimintaa koko perheelle

Sukellusveneistä seikkailupuistoihin, merenrantamaisemista maanalaisiin kaivoksiin – Virolla on paljon tarjottavaa suomalaisille matkailijoille, opastaa Ylen Baltian-kirjeenvaihtaja Marjo Näkki.

3. Ruotsin kesä on täynnä toimintaa

Ruotsi tarjoaa matkailijalle kulttuuria, huvipuistoja ja tutustumista vaikkapa Astrid Lindgrenin maailmankuulujen satukirjojen hahmoihin, sanoo toimittaja Tuomas Ojala.

4. Berliinissä onnistuu melkein kaikki

Saksan pääkaupunki Berliini on jo vuosia kuulunut suomalaisten suosikkikohteisiin. Halpa, monipuolinen ja omaleimainen miljoonakaupunki tarjoaa turistille laajan kattauksen kulttuuria ja virkistäytymistä, kirjoittaa toimittaja Pertti Rönkkö.