Thaimaan tiikeritemppelistä löytyi jäädytettyjä pentuja

Thaimaan viranomaiset ovat löytäneet 40 jäädytettyä tiikerinpennun ruumista Kanchanaburissa olevasta temppelistä meneillään olevan evakuointioperaation aikana. Tiikereitä viedään muualle, sillä temppeliä ylläpitäviä buddhalaisia munkkeja epäillään laittomasta eläinkaupasta ja eläinten kaltoinkohtelusta.

Thaimaalainen viranomainen pitää kädessään pientä kuollutta tiikerinpentua.
Thaimaan viranomaiset ovat löytäneet 40 jäädytettyä tiikerinpennun ruhoa Kanchanaburissa olevasta temppelistä.

Reilun sadan kilometrin päässä Bangkokista länteen sijaitsevasta Pha Luang Ta Buan temppelistä on tullut suosittu turistikohde. Turistit ovat voineet maksua vastaan muun muassa syöttää kesyinä pidettyjä tiikereitä ja kuvauttaa itseään eläinten kanssa.

Temppeliä on kuitenkin vuosia epäilty villieläinkaupasta ja muun muassa tiikereiden huumaamisesta.

Temppelistä löytyi keskiviikkona kymmeniä jäädytetty tiikerinpentujen ruumiita. Jäädytetyt pennut ovat kuolleet muutaman päivän ikäisinä, arvioivat viranomaiset.

Ruhot on todennäköisesti pakastettu siltä varalta, että niitä voitaisiin jossain vaiheessa myydä.

Thaimaan kansallispuistoviraston varajohtaja Adisorn Nuchdamrong ei halunnut ottaa kantaa siihen, miksi ruhot on säästetty ja pakastettu.

-– Niillä täytyy olla jotain arvoa, koska niitä on säilytetty. En kuitenkaan tiedä enempää.

Tiikerin osilla uskotaan olevan terveysvaikutuksia

Tiikerin osia on etenkin aiemmin saatettu käyttää osana aasialaista perinteistä lääketiedettä.  Esimerkiksi Kiinassa tiikerin lihalla on uskottu olevan seksuaalista kykyä lisääviä vaikutuksia.

Eläinsuojeluaktivistit ovat vuosien ajan yrittäneet saada Kanchanaburin temppeliä suljetuksi.

Thaimaan viranomaiset aloittivat tällä viikolla operaation, jossa tiikereitä siirretään valtion valvomiin suojelukeskuksiin muualle Thaimaahan.

Tähän mennessä 52 tiikeriä on siirretty pois kohutusta tiikeritemppelistä. Viranomaisten mukaan siellä on yhä yli 80 tiikeriä.

Temppeliä ylläpitävät munkin eivät ole kommentoineet keskiviikkoista ruhojen löytöä.