Koululaiset pääsivät 100-metriseen mastoon leikkaamalla korkealle viritetyn piikkilangan

Korkea piikkilangalla päällystetty aita tai kieltokyltit eivät estäneet koululaisia kiipeämästä satametriseen telemastoon Mikkelissä. Aita korjattiin tiistaina, muuta vahinkoa koululaiset eivät aiheuttaneet.

Kuva: Yle

Mikkelin Kalevankankaalla matkapuhelinmastossa roikkuneet koululaiset kiipesivät aidatulle tukiasemalle aidan yli. Lapset olivat katkoneet aidan päällä kiertävää piikkilanka-aitaa ja ylittäneet aidan samasta kohdasta. Piikkilangoitetun aidan lisäksi alueella on myös ”Kiipeäminen kielletty” -kyltti.

Tiistaina korkeaan aitaan laitettiin uutta piikkilankaa. Lukot tukiaseman ovissa olivat koskemattomat. Muuta vahinkoa koululaiset eivät mastolla aiheuttaneet.

Soneran tiedottaja Mira Kettunen kertoo, että tavallisesti tukiasemat ovat suojattu korkealla aidalla. Mastoja on Suomessa yli 10 000, joten niille pääsyn valvominen muuten on mahdotonta.

-Kyseessä on kielletty alue, jonne ei saisi mennä, painottaa Kettunen.

Kymmenpäinen Mikkelin Lähemäen koulun 6. ja 7. luokkalaisista koostunut joukko kiipeili rakennusten katoille ja Kalevankankaalla olevaan Soneran mastoon kevään aikana. Satametrisessä mastossa on roikuttu yhdellä kädellä ja siitä otettua materiaalia levitetty sosiaalisessa mediassa.