Rakkauslukkoja, veistoksia ja kukkaloistoa – tältä näyttää Suomen ensimmäinen rakkauspuisto

Kouvolan Vuohijärvelle rakennettu Rakkauspuisto avataan lauantaina. Siellä netissä tavanneet pariskunnat voivat kohdata ensi kertaa kasvotusten.

Kotimaa
Veistos Rakkaupuistossa
Minna Heikura / Yle

KOUVOLARakkauspuisto sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon eli entisen Vuohijärven kirkon sisäpihalla Kouvolassa.

Tavoitteena on ottaa luonnonvoimat käyttöön tilanteessa, jossa maailma on sekaisin ja mullin mallit kuten vähän ihmisten sielut ja välillä omakin sielu.

toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala

– Tavoitteena on ottaa luonnonvoimat käyttöön tilanteessa, jossa maailma on sekaisin ja mullin mallit kuten vähän ihmisten sielut ja välillä omakin sielu. Täällä saada koostettua ihmismieltä ja levittää tätä rakkauden hyvää sanomaa, sanoo luonto- ja kulttuuritalon toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Rakkauspuisto on ensitreffien kohtauspaikka netissä tutustuneille pareille. Itse puisto on kuin puutarha. Sen pohjat on rakennettu 6 000 kilosta napolin- ja muurikiveä. Rakkauspuistoa kaunistavat myös useat rakkausaiheiset veistokset ja sadat kukat.

Puiston veistokset ovat suomalaisilta taiteililijoilta, kuten Arvo Siikamäeltä, Tiina Torkkelilta ja Heikki Häiväojalta. Häiväoja on tehnyt Rakkauspuistoon Koivu ja tähti -_veistoksen, _johon pariskunnat voivat käydä kiinnittämässä rakkauslukon.

Rakkauspuiston sisäänkäynti
Minna Heikura / Yle
Kukkia rakkauspuistossa ja taustalla vanha kirkon kellotorni
Minna Heikura / Yle
Naista esittävä veistos Rakkauspuistossa
Minna Heikura / Yle
Rakkauspuistossa on kukkia ja patsaita. Taka-alalla Tiini Torkkelin kultaisen värinen metallista tehty hevosveistos nimeltään "Oma kulta."
Minna Heikura / Yle
Hevospatsas
Minna Heikura / Yle
Kuva rakkauspuistosta
Minna Heikura / Yle
Tuomas Hoikkala ripustaa rakkauslukkoa
Minna Heikura / Yle
Rakkauslukko veistokseen kiinnitettynä
Minna Heikura / Yle