1. yle.fi
  2. Uutiset

Useita kuollut autopommi-iskussa Somaliassa

Itsemurhapommittaja ajoi päin hotellin porttia ja äärijärjestö al-Shabaab sanoi, että sen taistelijat ryntäsivät sisään rakennukseen. Somalian turvallisuusjoukot puolestaan kertoivat surmanneensa aiemmassa operaatiossaan miehen, jonka epäillään suunnitelleen kenialaisen Garissan yliopiston terrori-iskun.

Ulkomaat

Useita ihmisiä on poliisin mukaan kuollut, kun islamistinen äärijärjestö al-Shabaab iski Somalian pääkaupungin Mogadishun keskustassa sijaitsevaan hotelliin keskiviikkona. Uutistoimisto Reuters kertoo, että polisiin mukaan kuolleita olisi 10 ja määrän pelätään nousevan. Yli kymmenen ihmistä on loukkaantunut.

Itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun autonsa päin hotellin porttia ja räjäytti sen.

Äärijärjestö kertoi heti iskun jälkeen tehneensä sen ja sanoi, että sen taistelijoita ryntäsi hotelliin sisään. Järjestö sanoi kertovansa yksityiskohtia iskusta myöhemmin. Voimakkaan räjähdyksen jälkeen alueelta kuului laukaustenvaihtoa.

Hotellissa vierailee usein somalialaisia parlamentaarikkoja ja liikemiehiä.

Uutiskanava CNN kertoi (siirryt toiseen palveluun), että yksi hotelliin hyökänneistä taistelijoista on kuollut ja kaksi olisi edelleen hotellin sisällä. Viranomaiset kertovat CNN:n mukaan pelastaneensa kymmenen ihmistä ja käyneensä läpi kolme hotellin neljästä kerroksesta.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Somalian turvallisuusjoukot iskivät al-Shabaabia vastaan maan eteläosassa. Viranomaisten mukaan 17 järjestön taistelijaa kuoli iskussa. Heidän joukossaan kerrotaan olleen järjestön tiedustelujohtaja sekä mies, jonka epäillään suunnitelleen kenialaiseen Garissan yliopistoon vuonna 2015 tehdyn terrori-iskun. Iskussa kuoli 148 ihmistä.

Muun muassa YK arvioi, että al-Shabaab uhkaa yhä Somalian siviilien turvallisuutta, vaikka maan turvallisuustilanne onkin parantunut viime aikoina. Al-Shabaab on esimerkiksi kertonut tehneensä alkuvuonna kaksi pommi-iskua, joissa kuoli 45 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi