Rajuja taisteluja Isisiä vastaan Libyassa – video

Isis valtasi Libyan pohjoisrannikolla sijaitsevan Sirten runsas vuosi sitten. Kaupungissa on ollut 80 000 asukasta, mutta useimpien siviilien uskotaan paenneen.

Ulkomaat
Uutisvideot: Rajuja taisteluja Isisiä vastaan Libyassa – video
Uutisvideot: Rajuja taisteluja Isisiä vastaan Libyassa – video

Libyassa armeija yrittää vallata Sirten kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä.

Armeija kertoo vallanneensa tärkeän voimalaitoksen Sirten kupeessa ja edenneensä lähemmäksi kaupunkia. Isis valtasi Libyan pohjoisrannikolla sijaitsevan Sirten runsas vuosi sitten.

Kymmenen Libyan armeijan ja sitä tukevien joukkojen sotilasta on kuollut taisteluissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Lisäksi kymmeniä on haavoittunut.

Sosiaaliseen mediaan lähetettyjen viestien mukaan armeijaa vastaan tehtiin neljä itsemurhaiskua.

Useimmat siviilit paenneet

Kaksi viikkoa sitten alkanut hyökkäys on edennyt Sirten laitamille ja joukkojen tavoitteena on kaupungin valtaaminen.

450 kilometriä pääkaupunki Tripoliista itään sijaitsevassa Sirtessä on ollut 80 000 asukasta, mutta useimpien siviilien uskotaan paenneen kaupungista.

Libyan hallituksen joukot ovat luvanneet antaa kaupunkiin jääneille siviileille mahdollisuuden pakenemiseen ennen kuin iskuja tehdään asuinalueille.

Sekasorto jatkunut vuosia

Länsimaat toivovat, että pääkaupunki Tripoliin maaliskuussa saapunut YK:n tukema hallitus saisi sekasortoon vajonneen maan tilannetta vakautettua. Libyassa oli pitkään kaksi kilpailevaa hallitusta.

Libya on ollut kaaoksessa diktaattori Muammar Gaddafin kuolemasta lähtien. Maassa on useita aseellisia ryhmiä, jotka kilpailevat keskenään. Äärijärjestö Isis on saanut lisää jalansijaa Libyassa. Sirte on Gaddafin kotikaupunki.

Lähteet: Reuters