KTP:n toimitusjohtaja eroaa – "kun tulot tippuvat, myös kulujen on tiputtava"

Vuoden 2015 alusta kotkalaisen jalkapalloseura FC KTP:n toimitusjohtajana työskennellyt Riku Tapio irtisanoutuu omasta aloitteestaan. Taustalla on miehen omat uravalinnat, mutta myös regointi heikkenevään taloustilanteeseen.

KTP (Jalkapallo)
FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola (vas.) ja uusi toimitusjohtaja Riku Tapio tiedotustilaisuudessa Kotkassa
FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola (vas.) ja uusi toimitusjohtaja Riku Tapio tiedotustilaisuudessa Kotkassa. Juha Korhonen / Yle

Jalkapalloseura FC KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio eroaa.

Tapio irtisanoutuu omasta aloitteestaan. Taustalla vaikuttavat miehen omat uravalinnat, mutta myös seuran heikentynyt taloustilanne.

Tapion mukaan kuluja on vähennettävä, koska tulotkin ovat tippuneet ennakoitua enemmän. Sponsoritulot ovat pudonneet. Lisäksi otteluissa on käynyt vähemmän yleisöä kuin seura odotti.

Seuran mukaan isoimmat sponsorit ovat säilyneet määrällisesti, mutta euromäärät ovat pudonneet ennakoitua rajummin.

Yleisöä Miesten Ykkösessä pelaavan joukkueen kotiotteluissa on toistaiseksi käynyt keskimäärin 1181, mikä on reilusti ennakoitua vähemmän. Lisäksi ottelutapahtuman järjestelykustannukset ovat samaan aikaan nousseet.

– Toimintaympäristö on muuttunut viime kaudesta erittäin haastavaksi. Emme osanneet ennakoida, että sarjaportaan vaihtuminen vaikuttaisi näin voimakkaasti taloudelliseen tilanteeseemme, seuran puheenjohtaja Jarkko Pippola kertoo seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Tapio jatkaa toimitusjohtajana elokuulle asti. Hän ehti toimia seuran johdossa vuoden 2015 alusta.

Tapion lähdettyä KTP jatkaa ilman toimitusjohtajaa.

– Tarkastellaan tilannetta sitten loppuvuodesta, kun tiedämme taloudelliset realiteettimme ja sarjaportaan, Pippola kommentoi.

Ylimääräistä draamaa Pippola ja Tapio eivät suostu päätöksen taustalle kirjoittamaan.

– Ei tähän liity sen kummempaa dramatiikkaa. Työasiat työasioina ja ihmissuhteet ihmissuhteina. Olemme erittäin hyvissä väleissä, Pippola vakuuttaa.