1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelkkää Queeniä koko iltapäivä – Yle Helsinki valmistautuu rockin jättiläisen keikkaan kello 15.05 alkaen

Pelkkää Queeniä. Sitä on luvassa Yle Helsingin radion iltapäivälähetyksessä, kun valmistaudumme klassikkoyhtyeen kaikkien aikojen toiseen Suomen-konserttiin. Lähetyksessä kuullaan pelkästään Queenin musiikkia, muistellaan yhtyettä ja haistellaan tunnelmia keikkapaikalta. Suoraa lähetystä voi seurata myös internetissä.

Kotimaan uutiset
Queenin Brian May ja Freddie Mercury Helsingin Kulttuuritalolla 1974
Queenin Brian May ja Freddie Mercury Helsingin Kulttuuritalolla 1974Anne Achté

Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäen mukaan Queen ansaitsee ilman muuta oman iltapäivänsä.

– Queen on yksi suurista klassikkorockyhtyeistä The Beatlesien, The Rolling Stonesin ja Led Zeppelinin ohella.

Kyseessä on vasta toinen Queenin keikka Suomessa. Ensimmäinen ja tähän asti ainoa soitettiin puolikkaalle salilliselle yleisöä Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1974.

Vaikka marraskuussa 1991 kuollut vokalisti Freddie Mercury on poissa ja basisti John Deacon on jättäytynyt yhtyeestä, lupailee musiikkipäällikkö Hietamäki Helsingin Kaisaniemen loppuunmyydylle keikalle kovaa Queen-täräystä.

– Queenin kaksi tukijalkaa, kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor ovat takuu sille, että kyseessä ei ole mikään halpatuonti-Queen.

Kyseessä ei ole mikään halpatuonti-Queen

Jorma Hietamäki

Yhtyeen laulajasta, Adam Lambertista, on kohistu kovasti jo etukäteen. Hietamäen mukaan Lambert kuitenkin täyttää jättimäiset Mercury-saappaat erinomaisesti.

– Nuori, uusi vokalisti selviytyy Queenin vaativista teoksista hämmästyttävällä tavalla.

Yle Helsingin iltapäivä pelkkää Queeniä

Yle Helsingin Juhani, Paavo ja Olli-Pekka poseeraavat
Yle Helsingin iltapäivää juontaa Paavo Häikiö (keskellä), Juhani Kenttämaa ja Olli-Pekka Kursi seikkailevat keikkapaikalla. Tero Ylioja / Yle

Yle Helsinki kunnioittaa rockin suurta pyhittämällä koko iltapäivälähetyksensä Queenille. Paavo Häikiön lähetyksessä soi ainoastaan Queenin musiikki. Tarjolla on muun muassa lisää musiikkipäällikön arvioita sekä Queenin ainoalla Suomen-keikalla olleen Anne Achtén muistoja 1970-luvun hämärästä.

Toimittajat Juhani Kenttämaa ja Olli-Pekka Kursi tarjoavat tunnelmia keikkapaikalta koko iltapäivän ja jatkavat vielä kello 18 jälkeen Puhelinlangat laulaa osuudessa. Taajuudelta kuulet myös neuvoja ja vinkkejä keikkapäivän ruuhkien varalle.

Yle Helsingin iltapäivälähetys alkaa kello 15.05.

Internetissä radiolähetystä voit kuunnella täältä.

Lue seuraavaksi