Golf tekee sydämelle hyvää

Suomen Sydänliitto ja Suomen Golfliitto tempaisevat tänä kesänä yhdessä seitsemällä suomalaisella golfkentällä suomalaisten sydänterveyden puolesta.

Kotimaa
Archipelagia Golf Paraisilla
Archipelagia Golf Paraisilla.Sannimari Lehtilä / Yle

Suomen Sydänliiton ja Suomen Golfliiton yhteinen _Sydän Golf 2016 _-tour valistaa suomalaisia tänä kesänä golfin ja sydänterveyden yhteydestä.

Golf on erinomainen laji sydämelle: pelaamisella on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia sepelvaltimotaudin riskitekijöihin kuten kehonkoostumukseen ja veren rasva-arvoihin. Pelaaminen myös pienentää vyötärön ja olkavarren rasvapoimuja, parantaa selän lihas- ja kävelykestävyyttä sekä laskee sykettä.

Sydän Golf -touriin Paraisten Archipelagia Golfin kentälle osallistuneet Marjo Mauro ja Anne Heikkinen ovat molemmat pelanneet jo vuosia, mutta rakkaan harrastuksen yhteys sydänterveyteen ei ole juurikaan käynyt mielessä.

Tämä on todella hyvä irtautumiskonsti esimerkiksi työasioiden tuomista paineista.

Anne Heikkinen

– Täytyy myöntää, etten ole golfiin tätä asiaa koskaan yhdistänyt, vaikka olen jopa ollut jo pitkään myös Sydänliiton jäsen, Mauro sanoo.

Hän on toki huomannut, että pelaaminen tekee hyvää.

– Tasaisesti ja pitkään on koko ajan pieni syke päällä. On se tehokasta liikuntaa.

Anne Heikkinen muistuttaa, että kentällä unohtuvat myös arkiset murheet.

– Tämä on todella hyvä irtautumiskonsti esimerkiksi työasioiden tuomista paineista. Jo se rentouttaa mieltä, kun lähtee ajamaan Paraisten kenttää kohti. Niin siinä käy, että disketissä tulee tilaa muille asioille, Heikkinen sanoo.

Molempien mielestä jo pelkkä golfkentän miljöö on ihmiselle hyväksi.

– Hieno, kaunis kenttä ja upea miljöö ympärillä. Linnut laulavat ja ympärillä tuoksuu hyvälle, he luettelevat.

Kunto kohenee ja kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy

Sydänliiton markkinointijohtaja Eeva Hietalahti on tyytyväinen yhteistyöhön Golfliiton kanssa.

Oleskelu luonnossa tekee hyvää ja auttaa ihmistä palautumaan arjen stressistä.

Eeva Hietalahti

– Golf on erinomainen tapa ylläpitää kuntoa. Ja kausi on monella loppujen lopuksi aika pitkä, joten syke laskee pelaamisen myötä monilla ihan pysyvästi.

Hietalahti muistuttaa, että stressi on yksi iso tekijä sydänterveydelle. Golfkentällä - tai jopa vain sen laidalla - sitä voi pienentää.

– Kannustamme kovasti ihmisiä luontoon. Oleskelu luonnossa tekee hyvää ja auttaa ihmistä palautumaan arjen stressistä. Golfkentäthän ovat ihanan näköisiä, vihreitä ja vehreitä. Ammattilaispuutarhurien hoitamilla kumpulevilla kentillä silmä ja mieli lepäävät. Ja ennen kaikkea sydän voi hyvin.