Koululaisten kevätjuhla pilalla – vatsatauti iski luokkaretkeläisiin laivalla

Pomarkun yhdeksännen luokan oppilaat viettävät viimeiset koulupäivänsä karanteenissa. Silja Symphonyllä vietetty luokkaretki päättyi joidenkin osalta sairaalareissuun. Vatsatauti uhkaa nyt koko ikäluokan kevätjuhlaa.

Kotimaa
silja symphony
wikimedia

Pomarkun yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaisten kevätjuhla on pilalla. Oppilaat toivat luokkaretkeltään tuliaisina vatsataudin, joka pitää heidät kotona koulun päättymiseen asti.

– Yhdeksännen luokan oppilaat olivat päivä Tukholmassa -risteilyllä. Laivalla oli ilmeisesti joku mahataudin aiheuttaja. Oppilaita sairastui käsittääkseni muistakin kouluista. Meidän oppilaistamme vain osa sai taudin, mutta he sairastivat sitten muidenkin edestä, kertoo rehtori Jussi Heervä.

Matkalla olleet valvojat kertoivat Heervälle, että tauti oli erittäin raju.

– Lapsilla oli mahakramppeja ja tavaraa tuli molemmista päistä.

Ambulanssilla sairaalaan

Monen yhdeksäsluokkalaisen luokkaretki päättyi sairaalaan. Jussi Heervä kertoo koulun turvautuneen 112:n apuun, kun muutakaan ei keksitty.

– Se oli terveyskeskuksen neuvo. Emme tienneet mihin sairaalaan lapsia voisi Helsingissä viedä eikä heitä taksiinkaan voinut laittaa, kun matkan aikana olisi voinut käydä kehnosti. Tilanne sai ehkä turhan dramaattiset piirteet. Akuuttia hätää ei kenelläkäänollut.

Tilanne sai ehkä turhan dramaattiset piirteet. Akuuttia hätää ei kenelläkään ollut.

Rehtori Jussi Heervä

Pomarkun yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaisista noin neljäsosa on saanut kiellon osallistua kevätjuhlaan. Muitakaan ei haluta nähdä koulussa ennen lauantaita, johon mennessä itämisajan uskotaan olevan ohi.

– Kevätjuhlaan voi tulla, jos oireita ei lauantaiaamuun mennessä tule. Sairastuneet eivät ikävä kyllä voi tulla juhlaan, koska emme halua ottaa tartuntariskiä. Tämä on hyvin valitettavaa. Mutta ei maailma siihen kaadu, että jää päättötodistus saamatta, Jussi Heervä toteaa.

Sairastuneet saavat yhdeksännen luokan päättötodistuksen postissa.

Pomarkun yhteiskoulun oppilaiden sairastumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Silja Symphonyn vatsatautiepidemia alkoi jo viikonloppuna.