5 500 lapsen kuoro avaa Suomen kesän – suora lähetys Joensuusta

Yli 5 500 lasta avaa laulaen Suomen suven perjantaina Joensuun Laulurinteellä. Suoraa lähetystä kesän avauksesta voi seurata kello 18 alkaen.

Kotimaa
Yli 6000 koululaista täytti laulurinteen
Joensuun Laulurinteelle kokoontuu mahtava joukko koululaisia avaamaan Suomen suven jo 31. kerran. Laulajia on yhteensä noin 5 600. Lauluja säestävät Joensuun puhallinorkesteri ja Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajat.

Perinteinen Suomen suven avaus alkaa Joensuun Laulurinteellä perjantaina 3.6. kello 18. Kesän julkistaa alkaneeksi yli 5500 lapsen kuoro.

Artistivieraana on tänä vuonna Pave Maijanen. Hän esittää tuhatpäiselle yleisölle kappaleen Pidä huolta.

Yleisön kanssa yhteislauluna lauletaan Karjalaisten laulu, Suvivirsi sekä Säkkijärven polkka. Sanat lauluihin löytyvät muun muassa Joensuun kaupungin verkkolehdestä (siirryt toiseen palveluun).

Yle Joensuu esittää Suomen suven avauksen verkkosivuilla. Suoraa lähetystä voi seurata Yle Areenan kautta.

– Suora lähetys tehdään nyt suuremmin kuin koskaan aiemmin. Lähetys tehdään monikameratuotantona, ja tekijöitä sekä tekniikkaa on Joensuun toimituksen lisäksi Kuopiosta, kertoo Yle Joensuun vastaava tuottaja Jyrki Utriainen.

– Uutta on myös se, että tilaisuus taltioidaan. Tätä on meiltä toivottu monta vuotta, ja nyt vastaamme yleisön toiveisiin, Utriainen vastaa.

Tapahtuman tunnelmia voi myös katsella ja kuunnella jälkikäteen. Suomen suven avauksen taltiointi on katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokauden ajan.