Vihervuoden mitaleita Varsinais-Suomeen

Vihervuoden päätapahtumassa, Hämeenlinnassa mitalin saivat varsinaissuomalaisista Annika Tavasti, Viri Teppo-Pärnä, Tuomo Miettinen ja Varsinais-Suomen Perinnemaisemayhdistys.

Varsinais-Suomi
Perinnemaiseman hoito hoitaa myös ihmistä, pikku hiellä kunto kohenee, tietää Viri Teppo-Pärnä
Yksi palkituista on arkkitehti Viri Teppo-Pärnä.Juha Ohtonen / Yle

Viheralan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä jaettiin torstaina 14 Vihervuoden mitalia Hämeenlinnan Verkatehtaalla pidetyssä Vihervuoden päätapahtumassa.

Varsinaissuomalaisista mitalin saivat Annika Tavasti, Viri Teppo-Pärnä, Tuomo Miettinen ja Varsinais-Suomen Perinnemaisemayhdistys.

Artesaani Annika Tavasti on palkintolautakunnan mukaan tehnyt pitkäjänteisesti monipuolista kulttuuriympäristökasvatustyöstä sekä lasten että ikäihmisten kanssa Salon seudulla. Hän on järjestänyt työpajoja lapsille ja vanhuksille kulttuurikävelyjä kulttuurimaisemassa.

Arkkitehti Viri Teppo-Pärnä puolestaan on toiminut vuosikymmenten ajan kulttuuriympäristöjen, rakennusperinnön ja maisemien vaalimisen omatuntona, erityisesti kotiseudullaan Paimiossa, kertoo palkintolautakunta. Hän on aktiivisesti puolustanut kulttuurimaiseman monia arvoja ja innostanut myös muita kansalaisia toimimaan näiden tärkeiden asioiden hyväksi.

Fillaripuutarhuri Tuomo Miettinen on valmistunut puutarhuriksi vuoden 2015 lopulla. Palkintoraati mainitsee, että Miettinen on ennakkoluulottomasti perustanut Fillaripuutarhuri-yrityksen, jonka yksinkertaisena ideana on palvella henkilökohtaisesti asiakkaita Turun seudulla omakotiympäristössä.

Myös Varsinais-Suomen Perinnemaisemayhdistys palkittiin mitalilla. Yhdistys on palkintoraadin mukaan maamme ainoa perinnemaisemien hoidon edistämiseen keskittyvä kansalaisjärjestö. Yhdistyksessä on oivallettu, että niittyjen ja ketojen kukkaloiston turvaamiseen tarvitaan jatkuvaa hoitoa: raivaamalla, niittämällä ja laiduntamalla, kehuu raati.

Lähteet: Vihervuoden mitalitoimikunnan tiedote