1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kolmelle vankeutta aseellisesta ryöstöstä Lohjalla

Kolme miestä on tuomittu pitkiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin useista Lohjalla tapahtuneista rikoksista. Mukana olivat muun muassa tammikuun lopussa tehdyt Lohjan Mäntynummen Siwan ryöstö ja Veijolantien Siwan ryöstön yritys.

Kotimaan uutiset

Lohjalla ryöstettiin viime tammikuun lopussa Mäntynummen Siwa käsiaseella kaupan henkilökuntaa uhaten. Myös Veijolantien Siwa yritettiin ryöstää, mutta teko keskeytyi, kun kauppaan saapui asiakas.

Teoista epäillyt saivat tänään pitkiä vankeusrangaistuksia Länsi-Uudenmaan käräoikeudessa. Pisin tuomioista oli kuuden vuoden ja kolmen kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Tekijä tuomittiin kaupan ryöstön ja ryöstön yrityksen lisäksi muun muassa huumausainekaupan yhteydessä tapahtuneesta miehen aseellista ryöstöstä.

Ryöstelyyn osallistui myös kaksi muuta tekijää. Toinen tekijä tuomittiin viiden vuoden ja yhdeksän kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen muun muassa kolmesta törkeästä ryöstöstä. Hän oli osallistunut ensimmäisen tekijän kanssa esimerkiksi miehen aseelliseen ryöstöön.

Kolmas tuomituista sai yli kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa kahdesta nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä.

Kaikkiin tuomioihin sisältyi myös useita muita rikoksia, kuten huumausainerikoksia.

Tuomitut kiistävät osan syytteistä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue seuraavaksi