Thaimaan tiikeritemppelissä lisää järkyttäviä löytöjä – munkki yritti paeta mukanaan taljoja ja hampaita

Kanchanaburissa sijaitseva temppeli on tiikeriensä ansiosta ollut turistien suosiossa, mutta sitä on pitkään epäilty laittomasta villieläinkaupasta. Epäilyt saivat vahvistusta keskiviikkona, kun temppelistä löytyi kymmeniä jäädytettyjä tiikerinpentujen ruumiita. Torstaina tehtiin lisää löytöjä.

Ulkomaat
Kaksi eläinlääkäriä tutkii rauhoitettua tiikeriä.
Eläinlääkärit tarkastavat tiikeriä, kun se on rauhoitettu temppelistä evakuointia varten.Narong Sangnak / EPA

Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet syytteeseen laittomasta villieläinkaupasta epäiltynä kolme munkkia Pha Luang Ta Buan temppelistä, josta päivää aiemmin löydettiin kymmeniä jäädytettyjä tiikerinpentujen ruumiita.

Munkit jäivät kiinni yrittäessään salakuljettaa tiikerintaljoja ja -hampaita pois temppelistä.

Yksi munkki ja kaksi muuta ihmistä pidätettiin, kun he yrittivät lähteä temppelialueelta autolla laittoman lastin kanssa. Kaksi muuta munkkia oli avustanut auton lastaamisessa.

Myöhemmin poliisi löysi lisää taljoja munkin asunnosta. Lisäksi temppelistä löytyi muun muassa elävä leijona, malaijinkarhu ja balinnauta sekä noin 20 tölkkiä säilöttyjä tiikerinosia. Viranomaiset uskovat, että tiikerinosia on käytetty rohtojen valmistukseen. Tiikerinosillla on perinteisesti uskottu olevan terveysvaikutuksia.

Valtion luonnonsuojeluviraston johtaja Teunchai Noochdumrong sanoo olevansa järkyttynyt löydöistä. Hän toteaa, että temppeliä vastaan on esitetty syytöksiä, mutta hän ei olisi odottanut mitään näin räikeää.

137 tiikeriä viedään pois temppelistä

Poliisi teki karmivat löydöt ollessaan evakuoimassa temppelistä siellä olevia 137:ää tiikeriä. Oikeuden määräyksellä tiikerit viedään valtion valvomiin suojelukeskuskiin.

Reilun sadan kilometrin päässä Bangkokista länteen sijaitseva temppeli on ollut suosittu turistikohde. Turistit ovat voineet maksua vastaan muun muassa syöttää kesyinä pidettyjä tiikereitä ja kuvauttaa itseään eläinten kanssa.

Temppeliä on kuitenkin vuosia epäilty villieläinkaupasta ja muun muassa tiikereiden huumaamisesta. Eläinaktivistit ovat pitkään vaatineet temppelin sulkemista.

Temppeli on aiemmin kiistänyt syytökset laittomuuksista ja vastustanut tiikerien viemistä muualle. Temppeli joutui kuitenkin maanantaina taipumaan, kun poliisi tuli evakuoimaan tiikereitä oikeuden määräys mukanaan.